Deputāte Inese Laizāne iestājas kategoriski pret valdes locekļu darba algu paaugstināšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saeimas deputāte no Latgales Inese Laizāne (VL-TB/LNNK) neatbalsta Saeimas konceptuāli atbalstīto ieceri paaugstināt Latvijas uzņēmumu valdes locekļu darba algas, kuras arī šobrīd nav mazas. Viņa pastāstīja portālam Gorod.lv, kāpēc ir kategoriski pret minēto ieceri.

„Protams, cilvēkiem jāsaņem atalgojums par savu darbu, un visiem nepieciešamas darba algas, lai izdzīvotu. Speciālistiem jāsaņem normāls atalgojums par savu darbību. Tomēr biju ļoti pārsteigta, kad labi situēti cilvēki, kuru atalgojums ir visai labs, izteica domu par to paaugstināšanu. It īpaši pašreizējā situācijā, kad daudzu strādājošo darba algas atbilst tikai iztikas minimumam”, - paskaidroja Inese Laizāne.

Kā ziņots, Saeimas deputāti atbalstīja ierosinājumu valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļiem piemērojamo maksimālo koeficientu paaugstināt no seši uz desmit.

Finanšu ministrija šo nepieciešamību paskaidroja ar to, ka ekonomiskās krīzes laikā valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību valdes locekļu darba algas kļuvušas nekonkurētspējīgas, un uzņēmumi zaudē augsti kvalificētos darbiniekus. Turklāt 2009.gadā valdes locekļu darba algas taupības nolūkos tika samazinātas uz pusi.

Kā ziņots, no jaunā gada valsts uzņēmumi ar kapitāla apgrozību pāri 40 miljoniem latu varēja paaugstināt vadītāju atalgojumu, savienojot amatus. „Latvijas Dzelzceļš”, „Latvenergo” un „Latvijas Valsts meži” vadības darba algas tika paaugstinātas trīs reizes.


Написать комментарий