Jaunieši iesaistās Latgales vēstniecības GORS radošajā darbībā

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Latgales vēstniecība GORS (SIA „Austrumlatvijas koncertzāle”) veido radošu un abpusēji vērtīgu sadarbību ar Rēzeknes jauniešu domi. Noritējušas jau vairākas tikšanās, kuru laikā secināts, ka jaunieši vēlas ne tikai apmeklēt koncertus, kinoteātri un citus kultūras pasākumus, bet arī paši aktīvi iesaistīties Latgales vēstniecības GORS radošajā darbībā, informē Rēzeknes pašvaldības portāls.

Latgales vēstniecība GORS regulāri tiekas ar Rēzeknes jauniešu domes pārstāvjiem, kuriem jau bijusi iespēja doties ekskursijā pa Latgales vēstniecību GORS. Pēdējās tikšanās laikā Rēzeknes jauniešu domes mājvietā Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs” abas puses vienojušās par iespēju arī turpmāk iesaistīt radošus un aktīvus jauniešus gan Latgales vēstniecības GORS, gan visas pilsētas kultūras dzīvē.

Latgales vēstniecības GORS Mākslinieciskās nodaļas vadītāja Ilona Rupaine pēc tikšanās ar jauniešiem stāsta: „Esam ieguvuši vairākas noderīgas atziņas par to, ko mūsu jaunākā paaudze vēlas redzēt un dzirdēt uz Latgales vēstniecības GORS skatuvēm, kuras ir vispiemērotākās dienas, piemēram, kinoteātra apmeklējumam un kādas ir viņu pašu idejas. Esam gandarīti par iespēju iepazīt Rēzeknes jauniešu domi, kā arī ceram uz turpmāku radošu un veiksmīgu sadarbību.”

Tikšanās laikā ar Rēzeknes jauniešu domi radušās vairākas atziņas. Jaunieši izteica vēlmi apmeklēt gan pašmāju populārās mūzikas grupu, gan ārvalstu mūziķu koncertus – uz Latgales vēstniecības GORS skatuvēm jaunieši vēlas redzēt tādus mūziķus kā „Musiqq”, „Prāta vētra”, „Instrumenti”, „Astro’n’out” un citus. Kino apmeklējumam jauniešiem visērtākā diena ir svētdiena, pamatojot, ka darba dienu vakaros skolu jaunatne ir noslogota gan pamatmācībās, gan dažādās ārpusskolas aktivitātēs. Jaunieši pauda vēlmi paši radoši darboties, rīkojot viņiem tīkamus un piemērotus kultūras pasākumus Latgales vēstniecībā GORS, tāpat viņi priecātos par mēģinājumiem piemērotu un atbilstoši aprīkotu telpu.

Rēzeknes jauniešu domes pārstāvji pauda vēlmi un gatavību kā brīvprātīgie iesaistīties Latgales vēstniecības GORS darbībā. Tāpat jaunieši ar prieku iesaistītos citās aktivitātēs, piemēram, vēstot saviem vienaudžiem un ģimenēm par kultūras pasākumiem, kas norisinās Latgales vēstniecībā GORS.

Tikšanās laikā atklājās, ka jaunieši vēlētos, lai visā pilsētā būtu plašākas iespējas atpūtai un izklaidei, tāpat viņi priecātos, ja tiktu norīkoti īpaši vakara vai nakts sabiedriskā transporta reisi dienās, kad pilsētā notiek nozīmīgi koncerti vai pasākumi. Sarunas apliecināja, ka jaunieši ir vieni no aktīvākajiem kultūras pasākumu apmeklētājiem.


Написать комментарий