Visi pagājušajā gadā Daugavpils baby-box atstātie bērni atraduši vecākus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa portālam Gorod.lv paziņoja, ka visi Daugavpils baby-box atstātie bērni tika adoptēti.

Jāatzīmē, ka Daugavpils glābējsilītē pirmo reizi bērns tika atstāts 2011.gada oktobrī, otrais bērns (zēns) – 2012.gada aprīlī, bet jūlijā baby-box tika atstāta meitenīte.

Atgādināsim, ka 2011.gada oktobrī Daugavpils glābējsilītē tika atstāts pirmais bērniņš – meitenīte, kura drīzumā tika adoptēta. Baby-box atstātā meitenīte bija divas nedēļas veca, svēra gandrīz 4 kg, pirmā medicīniskā apskate apliecināja, ka bērns ir vesels. Nekādas ziņas vai mantas kopā ar meitenīti netika atrastas.

2012.gada aprīlī Daugavpils reģionālās slimnīcas darbinieki atrada glābējsilītē 3 100 kg smagu zēnu. Apskates dati liecināja, ka bērns ir vesels un kādas divas nedēļas vecs. Līdz ar bērniņu tika atrasta zīmīte, kurā zēna māte rakstīja, ka nevar parūpēties par bērnu, tāpēc uztic to citiem cilvēkiem. Arī šis bērns tika adoptēts.

Prieks, ka arī trešais Daugavpils baby-box atstātais bērns atradis vecākus. Tā bija meitenīte, kuru glābējsilītē atrada 2012.gada jūlijā. Ārstu veiktā apskate apliecināja, ka bērns ir vesels. Atrašanās brīdī meitenīte bija dažas dienas veca, viņas augums bija 53 cm, svars – 3 200 kg.

Pirmais bērns Rīgas baby-box tika atstāts 2009.gadā, 2010.gadā Rīgas glābējsilītē atrastas 4 meitenītes un viens zēns, meitenīte atrasta arī Liepājas baby-box. 2011.gadā Rīgā glābējsilītē atrasti 3 zēni, Liepājā – viena meitenīte, Daugavpilī arī viena meitenīte. 2012.gadā Rīgas baby-box atrastas 3 meitenītes un 3 zēni, Daugavpilī – zēns un meitenīte, Rēzeknē – meitenīte. Glābējsilītes pastāvēšanas laikā Latvijas baby-box tika atstāts 21 bērns.


Написать комментарий