Premjers negrasās izvērtēt savas valdības ministrus

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) negrasās izvērtēt savas vadītās valdības ministrus, kā to ierosinājusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK).

Premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke sacīja, ka premjers joprojām uzskata, ka nacionālā apvienība pati var izvērtēt savus virzītos ministrus, taču viņš negrasās to darīt attiecībā uz valdības locekļiem.

Valdības vadītājam pēc divām nedēļām, 4.februārī, plānota tikšanās ar nacionālo apvienību, uz kuru apvienība plānojot sagatavot arī ierosinājumus izmaiņām koalīcijas līgumā.

Kā ziņots, nacionālā apvienība aicina koalīcijas partnerus veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura neizslēdz arī ministru nomaiņu. Kā žurnālistiem 21.janvārī pēc koalīcijas padomes sēdes skaidroja VL-TB/LNNK pārstāvis Imants Parādnieks, tagad esot īstais brīdis, lai veiktu šādu izvērtējumu ar mērķi uzlabot Ministru kabineta darbu. Taujāts, vai tas ir vienīgais mērķis, Parādnieks sacīja, ka tas varētu ietvert arī ministru nomaiņu.

Jautājumu par iespējamo ministru darba novērtējumu koalīcija pārrunās pēc divām nedēļām, un tad nacionālajai apvienībai jābūt skaidram priekšlikumam, kā tieši tā redz šādu ministru izvērtējumu un kādi būs iespējamie soļi pēc tā. Tas esot bijis arī koalīcijas partneru jautājums, kādi varētu būt turpmākie soļi pēc šāda izvērtējuma, bet konkrēta atbilde no nacionālās apvienības neesot saņemta.

Pagaidām koalīcijas partneri gan ir skeptiski noskaņoti pret šādu priekšlikumu.


Написать комментарий