Medvedevs nepieļauj konkurenci ar Putinu 2018. gada vēlēšanās

foto: blog.futureforeignpolicy.com
foto: blog.futureforeignpolicy.com

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs atteiksies no dalības Krievijas prezidenta vēlēšanās 2018. gadā, ja tajās piedalīsies pašreizējais valsts galva Vladimirs Putins, intervijā "Bloomberg TV" paudis pats Medvedevs.

"Es uzskatu, ka tas būtu nepareizi. Tas ir neiespējami. Mēs pārstāvam vienu politisko spēku, kāpēc gan mums konkurēt?" intervijā teica Medvedevs.


Tomēr pašreizējais premejers uzsvēris, ka netaisās atteikties no savām ambīcijām, par kurām viņš runājis iepriekš. 2012. gada novembrī intervijā Francijas masu medijiem Medvedevs bija teicis, ka "reiz jau ir iekāpis šajā upē, un kāpēc gan, lai to neizdarītu arī otru reizi."

Vladimirs Putins pagaidām nav runājis par to, vai grasās ceturto reizi kļūt par Krievijas prezidentu. 2012. gada 1. martā, iepriekšējo vēlēšanu priekšavakarā, viņš pauda, ka nav vēl domājis par 2018. gadu.

Dmitrijs Medvedevs bija Krievijas prezidents no 2008. līdz 2012. gadam. Šajā laikā Vladmirs Putins, kurš savukārt bija prezidents np 2000. līdz 2008. gadam, strādāja kā premejrministrs.


Написать комментарий