Februārī gaidāms sals līdz –30 grādiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Dabas vērotājs Vilis Bukšs prognozē dzestru laiku februārī un marta sākumā. Augstais atmosfēras spiediens atnesīs aukstu gaisu un sausu laiku visā Ziemeļeiropas reģionā, liekot gaisa temperatūrai pazemināties stipri zem nulles grādu atzīmes.

Arī novērojumi dabā liecina par ziemas turpinājumu nākamajos divos mēnešos. Dabas vērotājs Vilis Bukšs no Viļakas prognozē, ka februārī saglabāsies diezgan līdzīgi laikapstākļi kā janvārī ar salu un nokrišņiem, taču Latvijas austrumu daļā februāra vidū var sagaidīt salu līdz mīnus 27, mīnus 30 grādiem. Pēc dabas novērotāja prognozēm, palu laiks gaidāms ap 20. martu.

Pavasaris šogad varētu iestāties ap Lieldienu laiku 31. martā, jo vēl marta sākumā iespējams sals līdz mīnus 15 grādiem valsts ziemeļaustrumu daļā. Būtu jāņem vērā arī laikapstākļi 26. janvārī, Anša dienā. V. Bukšs norāda, ja 26. janvarī ir migla, tad gaidāmi pamatīgi plūdi, taču ja Anša dienā ir sniegs, tad ziema vēl turpināsies ilgi. Tikpat nozīmīgs laikapstākļu noteikšanā ir arī 31. janvāris, Teklas diena. Ja šajā dienā spīd saule – būs agrs pavasaris, ja sniegputenis – vēls pavasaris.

Pēc Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtās prognozes, februāra sākumā Latvijā varētu iestāties siltāks laiks, kas izraisīs atkusni Kurzemes pusē. Ir gaidāmi arī nokrišņi, galvenokārt slapja sniega veidā, taču valsts rietumu daļā iespējams arī lietus. Savukārt jau februāra vidū sinoptiķi prognozē sala pastiprināšanos visā Latvijas teritorijā.

Kopumā visā Eiropas ziemeļu reģionā, arī Latvijā, gaidāms februārim neraksturīgi auksts laiks, turpretim martā un aprīlī prognozē ievērojami siltāku laiku par vidējo normu visā Eiropā, ziņo Reuters.com.


Написать комментарий