Vācijā policija 18 mēnešu meklē tualetes papīra zagļus paši savā ēkā

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Vācijas drošības dienestam nācies uzstādīt novērošanas kameras un norīkot dežūrpolicistus, lai notvertu tualetes papīra zagļus, ziņo „dailymail.co.uk”

Federālās zemes kriminālā pārvalde, kas ikdienā izmeklē „balto apkaklīšu”, organizētās noziedzības un ar terorismu saistītus noziegumus, iztērējuši vairākus tūkstošus eiro pēc tam, kad apkopēji ziņoja par „netipiski lielu” tualetes papīra izmantošanu.

Operācijas „Bog Roll” ietvaros kādā Tīringas ēkā tika uzstādīta slēptāa kamera un īpašam virsniekam tika uzdots noklausīties telefona sarunas. Iepriekš apkopēji bija ziņojuši, ka tualetes papīrs pazūd no iesaiņojumiem tiklīdz tie tiek atstāti bez pieskatīšanas. Atlika vien uzstādīt novērošanas kameras, un dīvainās zādzības beidzās.

Pusotru gadu strādājušās novērošanas kameras, par kuru eksistenci bija informēta arī Erfurtes prokuratūra, tika atslēgtas vien 2011.gada nogalē. Informācija par šo izmeklēšanu kļuva publiski zināma tikai tagad, pēc iekšējās izmeklēšanas, kuras laikā secināts, ka bijušas pārkāptas darbinieku „privātās tiesības”.

Lai slepenā operācija būtu legāla, amatpersonām būtu bijis jāinformē tiesnesis, taču tas netika izdarīts. Juristi uzskata, ka tie bijuši sīki nodarījumi un novērošanas kameru izmantošana ir neadekvāta izmeklēšanas metode.

Savukārt Vācijas policijas arodbiedrība pieprasījusi veikt neatkarīgu izmeklēšanu, lai noskaidrotu un disciplināri sodītu tos, kas sankcionējis novērošanas kameru izmantošanu tualetēs.


Написать комментарий