Prezidents arī tagad valdības veidošanu uzticētu Dombrovskim

foto: puaro.lv
foto: puaro.lv

Premjeram Valdim Dombrovskim (V) atkal varētu uzticēt valdības veidošanu, ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Prezidents, lūgts novērtēt valdības darbu šodien, sacīja, ka to vērtē, taču publiski saukt, viņaprāt, labākos vai sliktākos ministrus nevēlas, lai neradītu priekšstatu par nostāšanos vienas vai otras politiskās partijas pusē. Taču uz jautājumu – vai uzticētu Dombrovskim atkal veidot valdību – prezidents atbildēja apstiprinoši.


Bērziņš sacīja, izejot no šobrīd sasniegtā un iesāktajām darbu iestrādēm, ja nenāktu jauni priekšnoteikumi, tad, protams, valdību atkal uzticētu veidot Dombrovskim.

Līdzšinējā darba izvērtēšana un lietu risināšana ir koalīcijas rokās, prezidents domā, ka tā rīkosies atbildīgi un ies uz priekšu. "Ir svarīgi saglabāt pamatu," sacīja prezidents, norādot, ka Dombrovskis to arī izdarīs. Ja premjers redz, ka viņa valdībā ir nepieciešamas izmaiņas, tad viņam ir atbildīgi jārīkojas, bilda Bērziņš. Premjeram būtu jāliek ministriem sev atskaitīties, taču starp koalīcijas partneriem būtu jāizvairās no konfliktiem.

Jau ziņots, ka nacionālā apvienība aicina koalīcijas partnerus veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura neizslēdz arī ministru nomaiņu. Premjerministrs gan sacījis, ka negrasās izvērtēt savas vadītās valdības ministrus.


Написать комментарий