Vācija un Francija nevēlas, lai Lielbritānija izstātos no ES

foto: alfanews.md
foto: alfanews.md

Francijas prezidents Fransuā Olands cer, ka Lielbritānija paliks ES sastāvā. Vācijas Ārlietu ministrijas priekšsēdētājs arī izvirzīja domu, ka Lielbritānija paliks ES sastāvā, ziņo portāls internovosti.ru.

Abu valstu valdības grimst bažās par Deivida Kamerona izteicieniem, jo viņš vēlas novadīt referendumu, kur tauta izlems turpmāko likteni par Lielbritānijas dalību ES. Referendumu plāno novadīt laika posmā no 2015.-2017.gadam. Taču tas būs atkarīgs no konservatoru partijas uzvaras velēšanās 2015.gadā.

Kamerons uzskata, ka steigties nevajadzētu. „Nav pareizi jautāt tautai grib viņi palikt vai aiziet. Sākumā ir jācenšas uzlabot diplomātiskās attiecības starp ES un Lielbritāniju,” paziņoja Kamerons.

Pēc premjerministra teiktā, Lielbritānijai dalība ES pašlaik ir neizdevīga, jo sākumā nepieciešams uzlabot ES pārvaldes struktūru un britiem pašiem jālemj par savu nākotni. „Es saku iedzīvotājiem, ka tas būs viņu lēmums,” teica Kamerons, piebilstot, ka izstāšanās no ES ir „biļete uz vienu galu”.

Kamerons uzskata, ka Lielbritānija ir Eiropas valsts, kurai ir tiesības „rakstīt kontinenta vēsturi”. ES paliks vājāka, ja Lielbritānija izstāsies.


Написать комментарий