Daugavpilī dibināts “Preses klubs”, kurā ietilpst tikai četru vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvji

foto: knews.kg
foto: knews.kg

Pirmdien, 21.janvārī, notika jaunā projekta „Preses klubs” pirmā sēde. Projekts tika pieteikts kā dažādiem Daugavpils pilsētas plašsaziņas līdzekļiem domātais kopīgais projekts, kurā piedalīsies pilsētas žurnālisti, tiešajā ēterā apspriežot pilsētai aktuālus jautājumus un problēmas.

Kā arī „Preses kluba” sēdēs tiks aicināti kompetentie cilvēki, kuru viedoklis arī tiks uzklausīts.

Neskatoties uz paziņojumiem par kopīgo darbību, uz pirmo diskusiju tika aicināti tikai četru vietējo plašsaziņas līdzekļu pārstāvji: televīzijas „Dautkom”, radio „Alise Plus”, „Autoradio” un portāla Dvinsk,lv pārstāvji. Kā kompetentais viesis tika uzaicināts Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis, par diskusijas tēmu kļuva PAS „Daugavpils siltumtīkli” un firmas „Batergo” līgums.

Sakarā ar to, ka portāla Gorod.lv žurnālisti uz minēto tikšanos netika aicināti, portāls nolēma noskaidrot, uz kāda pamata tika aicināti žurnālisti uz „Preses kluba” pirmo sēdi.

Pasākuma vadītāja Svetlana Gartovanova paziņoja, ka ielūgumi tika nosūtīti visiem Daugavpils plašsaziņas līdzekļiem, savukārt pirmās sēdes ideja un tēma radās pēkšņi.

Tikai 4 plašsaziņas līdzekļu pārstāvju piedalīšanos sēdē Gartovanovas kundze paskaidroja ar to, ka radio „Alise Plus” studija nevar nodrošināt ar vietu uzreiz visus interesentus.

Konstatējām, ka ne tikai portāls Gorod.lv netika aicināts piedalīties diskusijā ar Saeimas deputātu un apspriest pilsētai aktuālo jautājumu. Laikraksti „Dinaburg”, „Naša” un Tabloid arī netika informēti par interesanta projekta sākumu.

Laikraksta „Dinaburg” galvenais redaktors Romāns Samarins pastāstīja, ka, neskatoties uz to, ka ielūgumu viņi nesaņēma, šodienas laikrakstā varēs izlasīt „Preses klubam” veltīto materiālu. Kā arī viņš atzīmēja, ka otrajā sēdē viņš nepiedalīsies, pat saņemot ielūgumu, jo uzskata to par pakalpojumu no projekta rīkotāju puses.

Pēc laikraksta „Million” redaktores Svetlanas Bogdanovas vārdiem, viņi tika aicināti atbalstīt jauno projektu un redakcija tam piekrita. Tiesa, oficiālais ielūgums uz diskusiju ar tās norises laiku un tematiku netika saņemts. Nav noslēpums, ka, lai argumentēti diskutētu, labi jāorientējas diskusijas tēmā.


Написать комментарий