Prezidents: Algu paaugstināšana Saeimas deputātiem liecinātu par krīzes pārvarēšanu

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Algu paaugstināšana Saeimas deputātiem būtu laba zīme tam, ka valsts ir pārvarējusi krīzi un valsts iestādēs var nopelnīt, intervijā telekanālam "LNT" viedokli pauda Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Mēs sakām, ka mēs krīzi esam pārvarējuši. Tas [algu iesaldēšana] bija viens no krīzes elementiem. Pēc mana uzskata, tā būtu laba zīme visiem valsts pārvaldē strādājošajiem, ka viņu darbs tiks novērtēts vismaz tādā līmenī, kā tas bija pirms krīzes, kas tomēr ir ļoti, ļoti nepieciešams, lai varētu pieaicināt jaunus, perspektīvus un izglītotus cilvēkus sistēmā. Tāpēc jautājums nav tik vienkārši skatāms," uzskata prezidents.

Atgādinām, ka deputāta mēnešalga šogad būs 1517 latu pirms nodokļu samaksas. Deputāti palielināto algu saņems no šī gada sākuma.

Kā ziņoja portāls Mixnews, nacionālā apvienība VL-TB/LNNK aicināja algas vēl necelt, jo citiem Latvijā tās neesot augušas tik strauji, taču koalīcijas partneri to neatbalstīja, norādot, ka ar šādu iniciatīvu bija jānāk klajā jau debašu laikā par 2013.gada budžetu, bet tas netika izdarīts.


Написать комментарий