Senatori noveda ASV valsts sekretāru līdz histērijai

foto: rg.ru
foto: rg.ru

ASV Senāta sēdē, kur tika izskatīts jautājums par vēstneša nonāvēšanu Bengāzī, Hilārijai Klintonei notika ķīviņš ar senatoriem, ziņo portāls top.rbc.ru. Valsts sekretārei nācās atbildēt uz nepatīkamiem jautājumiem.

Saruna sasniedza kulmināciju, kad viens no senatoriem vairākas reizes uzdeva vienu un to pašu jautājumu: Kāpēc Valsts sekretāre maldināja cilvēkus, stāstot par nemieriem Bengāzī, ja īstenībā plānotais uzbrukums bija diplomātiskā misija?

Klintone sākumā centās visu paskaidrot, ka Valsts valdības darbiniekiem nebija laika skaidrot īstos notikuma apstākļus Bengāzī. Kad senators uzdeva ceturto reizi to pašu jautājumu Klintone stipri sadusmojās.

Valsts sekretārs sāka vicināt rokas, sist ar dūri pa galdu un beigās pateica, ka nav nekādas nozīmes vai pretim vēstniecībai bija rīkota protesta akcija vai vienkārši nemiernieki gāja ar mērķi nogalināt četrus ASV pilsoņus.

H. Klintones skaidrojumi nepatika senatoriem, un Valsts sekretāre atzīmēja, ka viņa ļoti pārdzīvoja, kad četrus ASV pilsoņus atveda zārkos.

Republikāņi vaino Baraka Obamas valdību, ka tie sākotnēji neparedzēja notikumus Begāzī, bet vēlāk notikušo pārlika kā nemierus sakarā ar uzņemto filmu „Musulmaņu nevainība”.


Написать комментарий