24.janvārī speciālisti atbildēs uz daugavpiliešu jautājumiem par atkritumu šķirošanas līnijas būvniecību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 24.janvārī, plkst.16:30 Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta telpās (Raiņa ielā 28) notiks būvniecības ieceres „Sadzīves atkritumu šķirošanas līnijas Dunduru ielā 13A, Daugavpilī, būvniecība” prezentācija.

Būvniecības ierosinātāja ir Daugavpils pilsētas pašvaldības AS „DAUGAVPILS SPECIALIZĒTAIS AUTOTRANSPORTA UZŅĒMUMS”.

Atgādināsim, ka līnijas būvniecības mērķis ir Daugavpils iedzīvotāju radīto atkritumu šķirošana, kas ļaus nepaaugstināt tarifu par atkritumu izvešanu vai pat samazināt to. Komisijas locekļi nolēma, ka būvniecības atļauja tiks izsniegta, ja tiks izpildīti vairāki nosacījumi.
Daugavpils pilsētas domes izsludinātais konkurss par otrreizēji izmantojamo materiālu atdalīšanas pakalpojumiem noslēdzās pagājušā gada oktobrī. Par konkursa uzvarētāju kļuva piegādātāju apvienība: AS „Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums”, SIA „Eko Latgale” un SIA „Būvzevs”, kura piedāvāja veikt minētos pakalpojumus par 2 992 500 latiem.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka publiskās apriešanas veikšana pirms konkursa rīkošanas būtu bezjēdzīga, jo nebūtu, ko prezentēt iedzīvotājiem. Konkursa rezultātā tika noteikts uzvarētājs, kurš gatavs veikt nepieciešamos darbus, kā arī tika izstrādāta šķirošanas līnijas koncepcija, noteikts nepieciešamais aprīkojuma veids, saplānots turpmākais līnijas darbs utt. Tagad informāciju par iecerēto var prezentēt iedzīvotājiem.

Pēc publiskās apspriešanas tiks ņemti vērā iedzīvotāju ieteikumi un ierosinājumi, un, ja to ļaus likumdošana, pieņemti grozījumi būvniecības dokumentācijā. Vicemērs atzīmēja, ka pastāv vairākas prasības, kuras jāievēro līnijas izveidē, tāpēc iedzīvotāju ierosinājumi var būt izteikti tikai par līnijas atrašanās vietu.

„Dunduru ielā ap 10 gadiem darbojas šķirošanas stacija, kura nevienam nesagādā neērtības. Patlaban šķirošanas process tiks modernizēts: tas būs slēgtais cikls, kurā mašīna izkraus atkritumus speciālajā angārā, turpat notiks sašķiroto atkritumu iekraušana, kuru vedīs pie pārstrādātājiem vai uz izgāztuvi. Dunduru ielā atkritumi netiks apglabāti. Sakarā ar jautājumu, kāpēc šķirošana nevar notiks Demenē, varu paskaidrot, ka izvest atkritumus ārpus pilsētas nav izdevīgi, jo pēc tam tie vēl tiek nogādāti pārstrādātājiem”, - paskaidroja V.Širjakovs.


Написать комментарий