Sociologs V.Meņšikovs: Valstī nav skaidras demogrāfiskās politikas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, labklājības ministre Ilze Viņķele ieinteresēta, lai no Satversmes tiktu izsvītrota norāde par to, ka laulība ir vīrieša un sievietes savienība, tādējādi rodas jautājums par viendzimuma laulībām.

Kā tas ietekmētu demogrāfisko situāciju valstī? Uz šo jautājumu mums atbildēja Daugavpils universitātes Sociālo zinātņu fakultātes dekāns, sociologs Vladimirs Meņšikovs.

Meņšikova kungs paziņoja, ka atļauja reģistrēt viendzimuma laulības Latvijas demogrāfisko situāciju neietekmētu, jo pašreizējā demogrāfiskā situācija esot tik dramatiska saistībā ar to, ka „valstī nav skaidras demogrāfiskās politikas, arī iedzīvotāju dzīves līmenis neveicina situācijas uzlabošanos”, nevis tāpēc, ka valstī dzīvo netradicionālās seksuālās orientācijas cilvēki.

Sociologs piebilda, ka lemjot jautājumu par minētās norādes izsvītrošanu no Satversmes, valstij jāņem vērā iedzīvotāju viedoklis: „Lielākā daļa, ja ne visi, mūsu valsts iedzīvotāji ir tradicionālās seksuālās orientācijas cilvēki, tādēļ nebūtu pareizi, ja valsts atbalstītu šāda veida propagandas akcijas”.


Написать комментарий