Pašvaldības policijas vietā sīko huligānismu izmeklēs Valsts policija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar to, ka šī gada 1.aprīlī stājas spēkā grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kuri paredz administratīvo atbildību par noteikta veida pārkāpumiem, Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja attiecīgus grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos.

Lēmuma pieņemšanas rezultātā dažas funkcijas, kuras agrāk veica Daugavpils pilsētas pašvaldības policija, tiks nodotas Valsts policijai.

Sakarā ar pagājušā gada 20.decembrī apstiprinātiem grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, tiek paredzēta administratīvā atbildība par sabiedriskās kārtības pārkāpšanu, kas izpaužas necieņā pret sabiedrību vai bezkaunīgā uzvedībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku, iestāžu un organizāciju mieru (sīkais huligānisms, kas ietver sevī lamāšanos necenzētiem vārdiem un necienīgu uzvedību sabiedriskajā vietā).

Tādējādi, kontroli par šajā Latvijas normatīvajā aktā minētajiem pārkāpumiem tagad nodrošinās Latvijas valsts iestāde – Valsts policija. Šajā sakarā pašvaldības policijai, visdrīzāk, būs nedaudz mazāk darba.

Domes lietu pārvaldniece Jurate Kornutjaka paskaidroja, ka sākot ar 1.aprīli, ja pašvaldības policijas darbinieki sabiedriskajā vietā fiksēs augstākminētos pārkāpumus, viņi varēs tikai aizturēt pārkāpējus un izsaukt Valsts policijas darbiniekus, kuru pienākums būs izlemt jautājumu par turpmāko rīcību.
 


Написать комментарий