Sniega dēļ kavējas Manē gleznas piegāde izstādei Londonā

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Londonas Karaliskajā mākslas akadēmijā 26.janvārī tiks atklāta franču gleznotāja Eduārda Manē izstāde, kurā, iespējams, netiks izstādīta glezna "Amazone", jo kavējas tās piegāde slikto laika apstākļu dēļ, vēsta ārvalstu mediji.

Glezna "Amazone", kas tapusi 1875.gadā un attēlo sievieti, kas sēž zirga mugurā, glabājas Sanpaulu Mākslas muzejā Brazīlijā. To bija paredzēts nogādāt Londonā jau pagājušajā nedēļā, tomēr plāni tika atcelti spēcīgās snigšanas dēļ Anglijā. "Mēs nebijām gatavi sniegam. Ja tas nebūtu nostājies pret mums, viss būtu labi," ārzemju medijiem teikusi kuratore Marianna Stīvensa.


Pašlaik gleznas piegādes laiks nav precīzi zināms, tomēr izstādes veidotāji cer, ka tas ieradīsies Londonā līdz sestdienai, kad notiks izstādes atklāšana.

Šī būs pirmā liela mēroga Manē gleznu izstāde Anglijā, kas koncentrēsies uz portretiem.

"Amazone" ir viena no apmēram piecdesmit izstādē iekļautajiem darbiem, kas uz Londonu atceļojuši gan no publiskām, gan no privātām kolekcijām. Aplūkojamo darbu vidū būs Manē sievas Suzannas un rakstnieka Emīla Zolā portreti, kā arī gleznas "Music in the Tuileries Gardens" (1862) un "The Railway"(1873).


Написать комментарий