DU Zinātnisko lasījumu atklāšanas pasākumā sveica jubilejā Humanitāro fakultāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 24.janvārī, Daugavpils universitātē savu darbību uzsāka ikgadējā starptautiskā konference Zinātniskie lasījumi, kuras atklāšana šoreiz ir veltīta DU Humanitārās fakultātes jubilejai.

Daugavpils teātrī zinātniskās konferences atklāšanas pasākumā šodien bija pulcējušies augstskolas bijušie un esošie pasniedzēji, studenti, absolventi, viesi.

Daugavpils universitāte – bijušais Valsts skolotāju institūts un Daugavpils pedagoģiskā universitāte – jau 60 gadus gatavo augsti profesionālus speciālistus, kuri dzīvo un strādā gandrīz visās pasaules valstīs.

Humanitārās fakultātes sešās katedrās strādā 59 pasniedzēji, kuru vidū ir 7 profesori, 9 asociētie profesori un 24 docētāji. Divi pasniedzēji – Fjodors Fjodorovs un Maija Burima – ir Latvijas Zinātņu akadēmijas locekļi, bet 13 pasniedzēji – Latvijas Zinātnes padomes eksperti.

Jāmin, ka Daugavpils teātra latviešu trupā darbojošies aktieri arī ir DU Humanitārās fakultātes absolventi.

Dekāne Valentīna Liepa pateicās savam pedagoģiskajam kolektīvam par pašaizliedzīgu darbu, radošumu un draudzīgumu, bet citu fakultāšu vadītājiem – par veiksmīgu sadarbību un prasmi priecāties par citu sasniegumiem.

Fakultāti jubilejā sveica arī Pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis, LZA Goda loceklis, kinorežisors Jānis Streičs, prorektore Irēna Kaminska.

Svinīgā pasākuma gaitā fakultātes pasniedzējiem un darbiniekiem tika pasniegtas puķes un Pateicības raksti par ilggadējo pašaizliedzīgu darbu. Savukārt pasākuma noslēgumā tika parādīta asprātīga filma par DU Humanitārās fakultātes dzīvi un darbību. Pēc tam konferences dalībnieki turpināja darboties vairākās sekcijās.
Atgādināsim, ka divu dienu laikā – 2013.gada 24.–25.janvārī – teju 240 zinātnieki no 12 valstīm apspriedīs valodu, literatūras un vēstures aktuālos jautājumus, darbojoties sešās sekcijās un vairāk nekā 20 darba grupās.



Написать комментарий