DU Humanitārās fakultātes dekāne Valentīna Liepa: Esmu labās domās par mūsu studentiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 24.janvārī, asociētā profesore Valentīna Liepa saņēma apsveikumus sakarā ar Daugavpils universitātes Humanitārās fakultātes 60 gadu jubileju, jau 12 gadus viņa ir minētās fakultātes dekāne.

Tādēļ tradicionālie Zinātniskie lasījumi, kuri notiek DU 24. un 25.janvārī, šogad tiek veltīti fakultātes jubilejai.

Dekāne Valentīna Liepa portālam Gorod.lv pastāstīja, ka jauno 2013.gadu, kurā tiek svinēta Humanitārās fakultātes 60 gadu jubileja, tās pedagoģiskais kolektīvs uzsāk ar jauniem spēkiem, jaunām iecerēm un iespējām, kā arī svētku noskaņojumu.

„Patlaban mūsu fakultātē studē ap 600 studentu, kuru vidū ir 13 ārzemnieki. Savukārt 26 mūsu studenti šobrīd piedalās ERASMUS apmaiņas programmā un studē vairāku valstu augstskolās.

Manuprāt, nevar teikt, ka pašreizējie studenti ir sliktāki par iepriekšējiem. Pie mums nez kāpēc pieņemts visus lamāt: studentus, pasniedzējus, izglītības sistēmu kopumā.

Personīgi es esmu labās domās par mūsu studentiem. DU studē daudz ļoti labu, gudru un aktīvu jauniešu, ar kuriem ir patīkami un interesanti strādāt, jo viņi alkst pēc zināšanām. Es to zinu.

Es vienmēr godīgi atzīstos studentiem, ka arī es no viņiem mācos. Mēs, pasniedzēji, no viņiem saņemam enerģijas, jaunības, optimisma lādiņu.

Protams, brīžiem viņiem rodas dažāda veida problēmas, it īpaši sesijas laikā, veidojas parādi, nenokārtotie eksāmeni. Bet kurš students nav ar to saskaries?”, - pastāstīja Valentīna Liepa.


Написать комментарий