Apstiprinātas Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāžu vadītāju jaunas darba algas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

24.janvārī Daugavpils pilsētas domes deputāti galīgi apstiprināja grozījumus, saskaņā ar kuriem tika paaugstinātas četru pašvaldības vienību – Sporta pārvaldes, Latgales zoodārza, Kultūras pārvaldes un Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāju darba algas.

Saskaņā ar deputātu lēmumu Sporta pārvaldes vadītāja Aleksandra Isakova darba alga no 725 latiem tika paaugstināta līdz 760 latiem, Latgales zoodārza vadītāja Mihaila Pupiņa darba alga – no 420 latiem līdz 520 latiem, Kultūras pārvaldes vadītājas Eleonoras Kļeščinskas darba alga no 660 latiem tika paaugstināta līdz 725 latiem, bet Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja Aivara Pudāna darba alga – no 870 līdz 1 100 latiem.

Pārējo struktūru vadītāju darba algas pagaidām paliks nemainīgas. Pagaidām netiek plānots paaugstināt darba algas Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes, Sociālo lietu pārvaldes, Latviešu kultūras centra, LCB, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, Pensionāru sociālās apkalpošanas teritoriālā centra, Bērnu un jauniešu centra „Jaunība”, Pašvaldības policijas un vairāku kultūras biedrību vadītājiem.

Atgādināsim, ka minētā lēmuma projekta apspriedes laikā, kura notika Finanšu komitejā pirms nedēļas, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova atzīmēja, ka izmaiņas notiks arī pašvaldības darbinieku darba algās, lai neizveidotos situācija, ka daži padotie saņem lielāku atalgojumu nekā viņu vadītāji.

Trīs opozīcijas pārstāvji minēto projektu neatbalstīja, tomēr ar balss vairākumu dokuments tika apstiprināts.


Написать комментарий