Pētījums: banku serviss stipri viduvējs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ar retiem izņēmumiem Latvijas banku darbinieki neprot augstā līmenī apkalpot klientus, kas vēlas noguldīt naudu.

Salīdzinot ar kritiski zemo 2012. gada apkalpošanas līmeni, banku darbinieku vidējais prasmju līmenis ir nedaudz uzlabojies un sasniedzis 2010.gada līmeni, kad servisa audita kompānija Dorus pirmo reizi pētīja banku klientu apkalpošanas un bankas noguldījumu produktu pārdošanas prasmes.

Tomēr, tā kā nozari pametušas divas bankas – Hipotēku banka un Latvijas krājbanka, kuru līmenis bija vidējs un vidēji zems, tad kopējās tendences tomēr vērtējamas kā negatīvas, secina Dorus, kas arī šogad janvārī ar kontrolpirkuma metodi – klients interesējās par iespēju noguldīt 5000 eiro uz vienu diviem gadiem – vētīja desmit banku 66 klientu apkalpošanas centru darbiniekus.

Bankās pārsvarā dominē viena produkta princips, «pasakiet, kuru, un, ja Jums vajag, es Jums noformēšu», bet apkalpošana bankās raksturīga ar darbinieku kūtrumu: darbinieki pēc klienta pasveicināšanas paši sarunu ar klientu neuzsāk, tikai īsi atbild uz klienta jautājumiem.

Tiesa gan, šogad bijuši divi pozitīvi pārsteigumi: darbinieku prasmes ievērojami uzlabojušās lielajās bankās – SEB bankā un bankā Citadele.


Написать комментарий