Pašvaldības iestāžu pārstāvji, kuru pārziņā VK konstatējusi trūkumus, sniegs paskaidrojumus presei

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 28.janvārī, Daugavpils pilsētas domē notiks kārtējā preses konference. Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālu Gorod.lv informēja, ka tiek plānots, ka tajā piedalīties un atbildēs uz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāžu pārstāvji.

Minētais lēmums tika pieņemts sakarā ar to, ka šonedēļ tika publicēti Valsts kontroles plānotās pārbaudes rezultāti. Pārbaudes mērķis bija izvērtēt pašvaldības darbības efektivitāti, nodrošinot pašvaldības kapitālsabiedrību darbu atbilstoši esošajiem normatīvajiem aktiem. Tiek plānots, ka preses konferences gaitā pašvaldības iestādes paskaidros Valsts kontroles pretenziju būtību.

Kā arī triju pašvaldības kapitālsabiedrību – SIA DZKSU, SIA “Daugavpils  ūdens”, SIA “Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija” vadītāji paskaidros, kāpēc pieņēma lēmumu vērsties tiesā ar mērķi pierādīt, ka Valsts kontroles secinājumi par to, ka iedzīvotāji pārmaksājuši par saņemtajiem pakalpojumiem, ir kļūdaini, ko pierāda dokumentācija.

Pašvaldībā uzskata, ka Valsts kontroles atskaite ietekmējusi pašvaldības reputāciju un izsaukusi nepamatotu negatīvu rezonansi sabiedrībā, tāpēc Daugavpils pilsētas dome ir apņēmības pilna izmantot visas likuma iespējas, lai aizstāvētu savu kapitālsabiedrību reputāciju un pierādītu, ka nekādas mahinācijas ar tarifiem nenotiek.
 


Написать комментарий