Jēkabpils trūcīgie bērni saņēma bez maksas redzes un alerģiju pārbaudi

foto: fauxology.com
foto: fauxology.com

Šī gada 24.janvārī 20 bērniem no trūcīgām ģimenēm bija iespēja bez maksas saņemt acu ārsta un alergologa konsultācijas, ziņo Jēkabpils pilsētas informatīvais portāls.

Minētās konsultācijas notika biedrības „Ronalds McDonald House Charities” Labdarības fonda nodrošinātajā Mobilajā Veselības Aprūpes centra busiņā. Fonds sadarbībā ar „Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas” speciālistiem piedāvā trūcīgo ģimeņu bērniem saņemt profesionālas veselības pārbaudes visā Latvijā.

Jēkabpils Sociālā dienesta direktors Juris Tužikovs skaidro, ka Jēkabpilī sadarbība ar šo nevalstisko organizāciju ir jau trešo reizi. Sociālais dienests izveido bērnu sarakstu, apzinot savus klientus un izvēloties tos bērnus, kuriem būtu nepieciešama konkrētā speciālista palīdzība. Speciālistus izvēlas, ņemot vērā nepieciešamību. Šoreiz bērni varēja pārbaudīt redzi un noteikt alerģijas.

Pakalpojums dod iespēju vecākiem par velti saņemt detalizētas rekomendācijas par bērna turpmāko ārstēšanu.

J.Tužikovs skaidro, ka šāda veida sadarbība būs arī turpmāk, lai vecāki, kuri nevar atļauties dārgas veselības pārbaudes, savu bērnu veselības stāvokli varētu pārbaudīt bez maksas.


Написать комментарий