Daugavpils budžetā netika iekļauti izdevumi mācību līdzekļiem, kurus ierosināja finansēt ombudsmens

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 24.janvārī, Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes gaitā, kurā deputāti apstiprināja 2013.gada pašvaldības budžetu, opozīcijas pārstāvji uzdeva jautājumus par izdevumiem, kurus, viņuprāt, nebūtu lietderīgi iekļaut pilsētas budžetā.

Deputāte Ināra Ostrovska uzdeva jautājumu, kādā veidā pašvaldība plāno izpildīt valsts prasības, saskaņā ar kurām pašvaldībai jānodrošina savi skolēni ar mācību materiāliem.

Atgādināsim, ka pagājušā gada vasarā ombudsmens aicināja vecākus rakstīt sūdzības, ja viņus piespiež iegādāties bērniem nepieciešamās darba burtnīcas un mācību grāmatas, jo vecākiem nav jāiegādājas mācību līdzekļi – mācību grāmatas un darba burtnīcas. Šajā sakarā I.Ostrovska interesējās, kā minētais jautājums tiek risināts mūsu pašvaldībā, vai minētie līdzekļi iekļauti budžetā.

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova paskaidroja, ka pagaidām šīs ombudsmena rekomendācijas paliek rekomendāciju līmenī, tāpēc pašvaldības ar mācību līdzekļiem saistītie izdevumi ir pagājušā gada līmenī.

M.Isupova arī paskaidroja, ka valstī tiek aktīvi strādāts, lai atrisinātu šo jautājumu, tostarp tiek apspriesti MK noteikumi, kuros būs skaidri noteikts, kas ir mācību līdzekļi, kādu to daļu jāiegādājas vecākiem, kādu apmaksās valsts un pašvaldība. Pagaidām šajā jautājumā nav vienota viedokļa, pašvaldības iesniegušas savus ierosinājumus un ir pārliecinātas, ka Izglītības un zinātnes ministrijai jāpārstrādā noteikumi, jo darba burtnīcu, citu mācību līdzekļu un kancelejas preču iegāde pašvaldībai kļūtu par nepanesamo nastu.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā tiek strādāts pie tā, lai noteiktu, kādi varētu būt izdevumi, ja ombudsmena ierosinājums kļūs obligāts, taču cer, ka viņa minētais finansējums paliks vecāku ziņā.

Jāatzīmē, ka agrāk M.Isupova bija ziņojusi, ka pilsētas skolās tika veikts monitorings ar mērķi noskaidrot, kādus mācību līdzekļu skolas lūdz iegādāties. Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde bija uzdevusi skolām nopietni apsvērt jautājumu, kādi mācību līdzekļi ir nepieciešami un cik daudz tie tiek izmantoti.


Написать комментарий