Latvijas tūrisma uzņēmēji aicināja vācu tūristus ciemos Vācijas starptautiskajā tūrisma patērētāju izstādē CMT Die Urlaub –Messe Štutgartē

Lielākajā tūrisma patērētāju izstādē Eiropā, kuru ik gadu parasti apmeklē ap 200 000 klientu šogad piedalījās arī Latvijas uzņēmēji.

Laikā no 12.-20.janvārim latvieši senajos tautas tērpos vienā no 9 zālēm stendā Baltikum kopā ar  Vācijas  tūroperatoru  Ebden Reisen aicināja vācu tūristus apceļot Latviju,  Latvijas kempingu asociācijas projekta Enjoy the Best ietvaros. Sadarbība izvērtās ražīga, ņemot vērā, ka izstādi apmeklē cilvēki, kuri jau izvēlējušies ceļojumu galamērķi un vēlas iegūt papildus informāciju, vai arī, kuri interesējas par jauniem savas valsts vai ārvalstu tūrisma piedāvājumiem, lai laicīgi plānotu nākošo gadu ceļojumus. 

Veiksmes atslēga bija kopīgs darbs ar  partneri Nilu  Ebdenu, kam pieredze vācu tūristu ceļojumu organizēšanā uz Baltijas valstīm skaitāma divos gadu desmitos,  izstādes apmeklētājiem tika sniegta praktiska informācija un maršrutu katalogi, Baltijas kempingu, Latvijas, Lietuvas Igaunijas, Rīgas pilsētas, Pierobežas galamērķa un pilsētu kartes, kemperu maršrutu karte Enjoy the best, kā arī atsevišķu uzņēmumu reklāmas materiāli, aicinot uz  Latviju, Igauniju un St.Pēterburgu Krievijā, izmantojot kempingus un brīvdienu mājas laukos un pilsētās. Eiropā lielākā  izstāžu kompleksa  4 zālēs interesenti  varēja ne vien  atrast konkrētu  informāciju, ceļojumu maršrutus ceļojumiem uz visām pasaules valstīm, ieskaitot tik eksotiskus galamērķus kā Aļaska, Dienvidamerika, Jaungvineja, Malaizija, Antarktika, bet arī  praktiskas un noderīgas  lietas  visam, kas saistīts ar ceļošanu, sportu, aktīvo atpūtu, speciālām interesēm un piedzīvojumu tūrismu, ko izmanto tūristi. 

Vairāk kā  2000 dalībnieki no 95  pasaules valstīm apmeklētajiem piedāvā ne tikai gatavas ceļojumu paketes ar auto, divriteņiem, kemperiem, autobusiem, kruīzu kuģiem, lidmašīnām, džipiem, kājām , zirgiem, bet arī visu nepieciešamo ceļojumu  un atpūtas aprīkojumu, sākot  no  sporta inventāra, ceļojumu aprīkojuma  līdz modernākajiem ceļojumu autobusiem, dažādu izmēru un sarežģītības kemperu automobiļiem, jahtām, moderniem divriteņiem u.c. Apmeklētāji nāca ar konkrētiem mērķiem un interesēm, tāpēc droši var  teikt, ka ikviens buklets, karte, piedāvātā ceļojumu pakete vai  individuāli sastādīts maršruts nonāca mūsu gaidīto potenciālo klientu rokās, sarunās nācās atbildēt uz jautājumiem - ko Latvijā  var apskatīt, kādos kultūras pasākumos var piedalīties, kur labāk nakšņot, kā  ērtāk nokļūt , vai te runa vāciski, vai ir droši, bija prieks  dzirdēt no sirds teiktus vārdus par Latvijas dabas  skaistumu, cilvēku sirsnību un bagāto kultūru.

Latgalieši pirmo reizi reklamēja  savas tūrisma iespējas Vācijas izstādē tik daudziem ceļotājiem bez starpniekiem, tieši rokās, ar mērķi  iedrošināt ceļot arī uz Latvijas austrumu reģionu, kas slavens ar  dzīvu, autentisku kultūru, amatu meistariem, ziliem ezeriem skaistām dabas ainavām, kā arī bagātu vēsturi, kur zināma loma bijusi vāciešiem . Vācu tūristi savus ceļojumus plāno vairākus gadus uz priekšu, bet jau šogad  mēs ceram sagaidīt vairāk vācu tūristu, kā līdz šim. Spriežot pēc izstādes apmeklētājiem tie varētu būt pārsvarā vācu pensionāru pāri, kas savos kemperu automobiļos vai organizētās autobusu tūrēs apceļo Baltijas valstis  vai iegriezīsies pa ceļam uz St.Pēterburgu.  Jaunāka gadagājuma ģimenes ar bērniem vai precēti pāri labprāt ceļo ar savu vai īrētu auto, nereti izmantojot arī prāmjus vai lidmašīnas, lai ātrāk un vieglāk pārvarētu garo ceļu līdz Latvijai, veltot kopējam Baltijas valstu apmeklējumam  vairākas  nedēļas. Lai  cerētu uz pieaugošu tūristu plūsmu, svarīgi patērētāju izstādēs piedalīties regulāri un piedāvāt konkrētu informāciju par ceļojumu iespējām vācu valodā.



Написать комментарий