Visi interesenti tiek aicināti piedalīties Frankofonijas svētkos Daugavpilī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Marta beigās pasaulē tiek svinēti Starptautiskie Frankofonijas svētki, kuri apvieno vairāk kā miljardu frankofonu, proti, franču valodā runājošos zemes iedzīvotājus, kā arī visus, kurus interesē franču valoda un kultūra.

Tradicionāli šo svētku ietvaros norisinās dažādi pasākumi, kuri piesaista cilvēku uzmanību franču civilizācijas lomai un nozīmei visas pasaules kultūras, zinātnes, izglītības un sabiedriskās iekārtas attīstībā.

Šie svētki tiek svinēti arī Daugavpilī, jo Rablē un Russo dzimtā valoda mūsu pilsētā ir visai populāra. Tradicionāli Frankofonijas svētkos piedalās skolēni un studenti. Vispārīgās un profesionālās izglītības pārvaldes dati liecina, ka piecās pilsētas skolās franču valodu apgūst teju 200 skolēni. Franču valodas nodarbības divreiz nedēļā notiek Valsts ģimnāzijā, Centra vidusskolā, 3., 9. un 12.vidusskolā.

Pēc Daugavpils universitātes pasniedzēja Sergeja Polanska vārdiem, mūsu pilsēta Frankofonijas svētkos piedalīsies jau septiņpadsmito reizi. Lai šogad šie svētki būtu īpaši interesanti un jautri, visi franču valodas un kultūras cienītāji tiek aicināti piedalīties Frankofonijas dienās marta beigās.

Projekta koordinators Sergejs Polanskis ir pārliecināts, ka, lai piedalītos festivālā, nav obligāti jāpārvalda franču valoda, galvenais ir interese par franču kultūru.

Frankofonijas dienu potenciālie dalībnieki var dziedāt, dejot, prezentēt fotogrāfijas, gleznas, piedāvāt skatītāju uzmanībai teātra uzvedumus, prezentācijas un modes skates, demonstrēt savas zināšanas par franču virtuvi un daudz ko citu.  Vārdu sakot, jābūt aktīviem un radošiem.

Pietiekties dalībai var, nosūtot līdz marta sākumam vēstuli uz e-pastu: sergejs.polanskis@yahoo.com.

Kā arī aktuālā informācija par Frankofonijas svētkiem Daugavpilī atrodama šeit:

www.daugavpilsfrancophonie.blog.com
www.facebook.com/DaugavpilsFrancophonie


Написать комментарий