Austrālijā tiesa attaisno āzi – muzeja puķu dobes postītāju

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Šī stāsta sākums ir puķu dobe pie Modernās mākslas muzeja Sidnejā. Pie tā augošo puķu dēļ parasta āža Garijam saimniekam nācās maksāt sodu, bet pats dzīvnieks kļuva par tiesas prāvas figurantu, raksta "lenta.ru"

2012.gada augusstā staigājot kopā ar saimnieku, komiķi Džimbo Bazubi Garijs nolēma uzēst netālu no Sidnejas modernās mākslas muzeja augošās puķes. Viņa pusdienas iztraucēja policisti, kuri dzīvnieka īpašniekam piepsprieda sodu 440 Austrālijas dolāru apmērā. Komiķis sodam par muzeja puķu dobes bojāšanu nepiekrita un pārsūdzēja to tiesā.


Garijs uz tiesu ierādās, tērpies krāšņā cepurē, un tās lēmumu gaidīja pie tiesas nama ieejas. Laiku "apsūdzētajam" kavēja žurnālisti un fotogrāfi, kuri vēlējās iemūžināt neparasto tiesas dalībnieku.

Savukārt tiesnese Karolīna Berkela paziņoja, ka Džimbo sodu nav pelnījis. Viņasprāt, policijai nav nekādu pierādījumu tam, ka komiķis savu āzīti gribējis pabarot tieši muzeja puķu dobē. Āža saimnieks to apstiprināja, vien piebilstot, ka policisti nav viņā ieklausījušies. Patiesībā Džimbo ar Gariju bija ceļā uz tuvāko parku, taču āzim gribējies uzēst arī pa ceļam. Samaksātais sods tika atcelts.

Komiķa un viņa āža advokāts Pols Makgīrs paziņoja, ka piekrīt tiesai, un lūdza pievērst uzmanību faktam, ka patiesībā sods ir izrakstīts nelikumīgi, jo kvītī bijis norādīts dzīvnieka īpašnieka vārds, kaut arī likumus pārkāpis nevis viņš, bet Garijs. Taču Austrālijas likumos nav punkta par dzīvnieku sodīšanu, nosmīn "lenta.ru".

Āža saimnieks pēc tiesas pie preses iznāca, ģerbies kreklā ar uzrakstu "Arī kazām ir nepieciešama mīlestība" un pateicās visiem par atbalstu. "Garijs tagad ir attaisnots visos pārkāpumos. Viņš vienkārši ēda un nav darījis neko nosodāmu. Garija mācība policijai: nevar nokost lielāku gabalu, nekā var apēst," paziņoja komiķis.

"Es esmu komiķis, izgudroju jokus, taču patlaban man ir grūti sacensties ar policiju, kura arī darbojas šajā žanrā," paziņoja Džimbo, uzsverot, ka šī lieta nav vienkārši joks, bet gan nodokļu maksātāju naudas tērēšana, proti, tie tādējādi ir spiesti maksāt par policistiem, kuri savu tiešo pienākumu pildīšanu aizvietoja ar vienārši ēdošu āžu novērošanu.


Темы: , , , , ,
Написать комментарий