Dagdas novada mājturības skolotāju pieredzes apmaiņas seminārs Maltas 2.vidusskolā

foto: rezeknesnovads.lv
foto: rezeknesnovads.lv

23.janvārī Rēzeknes novada Maltas 2.vidusskolā viesojās Dagdas novada mājturības un vizuālās mākslas skolotāji, lai gūtu jaunas idejas un dalītos pieredzē ar kolēģiem, kas strādā skolā, kura realizē profesionāli orientēto programmu, informē portāls rezeknesnovads.lv. 

Šī programma paredz apgūt gleznošanu, veidošanu, rotu kalšanu, mākslas valodas pamatus, krāsaino metālu apstrādi un citas prasmes. Dagdas novada skolu pedagogi no Ezernieku vidusskolas, Andrupenes, Andzeļu, Šķaunes un Asūnes pamatskolām apmeklēja veidošanas nodarbības 2.klasē („Faktūru veidošana no papīra”, skolotāja Nellija Kotebo) un 4.klasē („Oriģinālais rāmītis no dabas materiāliem”, skolotāja Valentīna Ružāne), gleznošanas nodarbības 6.klasē („Dekoratīvais darbs”, skolotāja Antoņina Vasiļjeva), kā arī rotu kalšanas nodarbības 5.klasē („Zvērgalvu aproce”, skolotājs Rihards Ciblis).

Šīs nodarbības izvērtās par radošām darbnīcām, kurās tika iesaistīti arī ciemiņi. Vislielāko interesi viņos izraisīja rotu izgatavošana. Katrs semināra dalībnieks nodarbības laikā izgatavoja seno latgaļu sieviešu rotu – aproci, kuru saņēma dāvanā. Pieredzes apmaiņas semināra laikā dalībnieki tika iepazīstināti arī ar skolas vēsturi, attīstību, realizējamajām programmām, kā arī apmeklēja rotu galeriju, kurā izstādītas skolēnu izgatavotās rotas.


Написать комментарий