Kaunatas vidusskolas pārstāvji piedalās „Comenius” projekta sanāksmē Grieķijā

foto: rezeknesnovads.lv
foto: rezeknesnovads.lv

Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas „Comenius” apakšprogrammas skolu daudzpusējās partnerības projekta “Your Europe- democratic shaping and sharing” ietvaros trīs Kaunatas visusskolas skolotāji un divi skolēni no 16.janvāra līdz 21.janvārim piedalījās projekta sanāksmē Grieķijas galvaspilsētā Atēnās, informē Rēzeknes novada portāls. 

„Atstājot Latviju 20 grādu salā, mēs pēkšņi piezemējāmies pavasarī, kur tikko nolijis lietus un uzspīdējusi silta saulīte,” stāsta projekta dalībnieki. 

Grieķija ir viena no senākajām valstīm uz zemes, antīkās civilizācijas un demokrātijas šūpulis. Grieķijā harmoniski savijas Austrumu un Rietumu kultūras. Šeit meklējami mākslas pirmssākumi, šeit radušās Olimpiskās spēles, šeit dzimusi demokrātija. Mūsdienu Grieķija rūpīgi glabā iepriekšējo paaudžu kultūru un tradīcijas, un ļauj ikvienam ielūkoties savā vēsturē. Šo iespēju varēja izbaudīt arī projekta dalībnieki. Projekta galvenā tēma ir demokrātiskie procesi Eiropā vēsturiskā griezumā. Sanāksmes laikā dalībniekiem bija iespēja apskatīt Grieķijas vēsturiskās vietas – demokrātiskās sabiedrības pirmsākumus: Akropoli, Antīko teātri, Partenonu, Palamidi cietoksni, Sounion templi un citas vietas.

Katra dalībskola bija gatavojusies šai sanāksmei, veidojot CD prezentācijas par sociāli vēsturisko attīstību. Sanāksmes laikā dalībnieki apmainījās ar šiem materiāliem, lai pēc tam ar tiem iepazīstinātu visus interesentus savās skolās. Jāpiebilst, ka partnerskolu sagatavotie projekta materiāli ir labs mācību līdzeklis, kas var tik integrēts dažādās mācību stundās: vēsturē, ģeogrāfijā, angļu valodā, sociālajās zinībās un citur.

Kopīgu ekskursiju un tikšanos laikā visu partnerskolu skolēniem un skolotājiem bija iespēja iepazīties un arī atrast jaunus draugus, padiskutēt par skolās notiekošo, iepazīt citu skolu pieredzi. Kaunatas vidusskolas skolotāji un skolēni atklāja, ka visvairāk pārsteigusi grieķu skolēnu sirsnība, dabiskums un vēlme kontaktēties: „Viņu dejotās grieķu nacionālās dejas un dzirdētās dziesmas vēl ilgi paliks atmiņā, tāpat kā redzētie plašie mandarīnu un apelsīnu lauki ar garšīgajiem augļiem, tīrā jūra ar bezgalīgām pludmalēm, klinšainie kalni, neskaitāmās salas, jūras šaurumi un līči, kā arī, olīvkoki, kas ir miera un draudzības simbols. Olīvkoku iestādījām arī mēs,projekta sanāksmes dalībnieki, viesojoties Peristeri 2.licejā.”
 


Написать комментарий