Iekšlietu ministrs svinīgi atklāj īslaicīgās aizturēšanas izolatoru Daugavpilī

foto:lat.gorod.lv
foto:lat.gorod.lv

Šodien, 25.janvārī, notika svinīga Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes īslaicīgās aizturēšanas vietas atklāšanas ceremonija.

Izolators atbilst visiem ES noteiktajiem drošības, kontroles un personu uzturēšanās apstākļu standartiem. Līdz ar to aizturēšanas vietas jaunbūvei Daugavpils cietoksnī šobrīd nav līdzvērtīgas šādas specifikas būves nekur citur Latvijā.

Jaunbūves svinīgajā atklāšanā Daugavpils cietoksnī, Hospitāļa ielā 3 piedalījās LR iekšlietu ministrs R.Kozlovskis, IeM valsts sekretāre I.Pētersone-Godmane, Valsts policijas priekšnieks I.Ķuzis, Daugavpils domes priekšsēdētāja Ž.Kulakova, VAS „Valsts nekustamie īpašumi” valdes priekšsēdētāja B.Strautmane, SIA „Arčers” valdes priekšsēdētājs A.Garkāns un citi jaunbūves tapšanā iesaistīto institūciju un uzņēmumu pārstāvji.

Pirms visi klātesošie varēja apskatīt izolatora ēku un vienīgo reizi to nofotografēt, augsti stāvošie viesi uzstājās ar apsveikuma runām. Viņi visi izteica prieku par to, ka Daugavpilī tika uzcelta jaunā ēka un novēlēja, lai šī ēka nebūtu ļoti pieprasīta. Sakarā ar Valsts policijas jaunā objekta darba uzsākšanu Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pasniedza Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes vadītajam Jurim Pastaram atslēgas no jaunās dienesta automašīnas.

Rekonstrukcijas un būvniecības pasūtītājs ir VAS „Valsts nekustamie īpašumi”, projekta autors – SIA „Skonto būve”. Būvniecības un rekonstrukcijas ģenerāluzņēmējs – SIA „Arčers”. Izolatora būvniecības izmaksas, ieskaitot inženiertehnisko komunikāciju ierīkošanu ap jaunbūvi – 2 406 786 LVL (bez PVN).

Galvenais darbuzņēmējs paziņoja, ka trīsstāvu monolītā dzelzsbetona ēka aprīkota ar modernām ārējās un iekšējās drošības sistēmām. Ēkas arhitektoniskā iecere, būvniecības un drošības sistēmu risinājumi ļauj iztikt bez speciāla ēkas nožogojuma, taču izslēdz aizturēto personu jebkādu kontaktu iespēju ar ārpasauli. Jaunbūves projekts, būvapjoms, izmantotie materiāli respektē vēsturiskos cietokšņa apbūves parametrus.

Ēkā ir kameras ar atsevišķiem sanitārajiem mezgliem un speciāla kamera, kas aprīkota un pielāgota cilvēkiem ar kustības traucējumiem. Ierīkota jaudīga ventilācijas un kondicionēšanas sistēma, lai telpās nodrošinātu gaisa apmaiņu un vēdināšanu.
Aizturēšanas vietas būvniecība tika uzsākta 2011.gada rudenī. Šobrīd cietoksnī vēl turpinās divu Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes darbam nepieciešamo ēku rekonstrukcija, ko paredzēts nodot ekspluatācijā šā gada aprīlī. Pašlaik ēkās notiek iekšējās apdares darbi.



Написать комментарий