Pabriks: Latvija apsvērs iespēju iesaistīties ANO miera uzturēšanas operācijās 1

foto: bnn-news.ru
foto: bnn-news.ru

Šodien, 25.janvārī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar ārvalstu aizsardzības atašejiem Latvijā un viņus informēja, ka, samazinoties Latvijas karavīru iesaistei starptautiskajā operācijā Afganistānā pēc 2014.gada, Latvija izvērtēs dalības iespēju kādā no ANO miera uzturēšanas misijām.

„Starptautiskas pieredzes iegūšana mūsu karavīriem ir ļoti būtiska un tā vairo viņu profesionalitāti, un ir daļa arī no mūsu ārpolitikas,” teica A.Pabriks. Aizsardzības ministrs atgādināja, ka pagājušajā gadā Meimenas bāze, kurā bija izvietota lielākā Latvijas kontingenta daļa, tika nodota Afganistānas Nacionālās armijas rokās, un šobrīd Latvijas karavīri kopā ar Somijas, Zviedrijas un Norvēģijas bruņoto spēku pārstāvjiem savus uzdevumus pilda Mazarišarīfas bāzē. „Sadarbība ar Baltijas un Ziemeļvalstīm joprojām ir Latvijas Aizsardzības ministrijas prioritāte, jo vairo reģionālo drošību. Tāpat augstu novērtēju ciešākas sadarbības veidošanos arī ar Poliju un Vāciju,” uzsvēra A.Pabriks.

Kā pagājušā gada lielākos sasniegumus divpusējo attiecību veidošanā ministrs minēja arī Ķīnas Tautas Republikas Nacionālās aizsardzības ministra vizīti Latvijā un savu vizīti Ķīnā, kā arī Uzbekistānas aizsardzības ministra vizīti Latvijā un savu vizīti Uzbekistānā. „Ķīna kļūst par arvien lielāku spēlētāju pasaules politiskajos un ekonomiskajos procesos, tādēļ šīs valsts viedoklis virknē jautājumu kļūst arvien būtiskāks. Savukārt Uzbekistāna ir būtisks spēlētājs Centrālāzijas reģionā,” uzskata aizsardzības ministrs.

Šobrīd Latvijā rezidē ārvalstu aizsardzības atašeji no ASV, Krievijas, Ķīnas, Norvēģijas, Polijas, Vācijas un Zviedrijas. Ārvalstu aizsardzības atašeju asociācija ir ārvalstu aizsardzības/militāro atašeju, kuri akreditēti Latvijā, darba koordinējošais mehānisms. Šobrīd asociācijas priekšsēdētājs ir Zviedrijas aizsardzības atašejs pulkvežleitnants Magnuss Lundgrens (Magnus Lundgren). 


Написать комментарий

Manuprāt, viņš varētu solīt tikai par sevi, ka brauks pats. Viegli solīt citu vietā.