Piešķir pašvaldības stipendijas studentiem

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Šā gada 25. janvārī Rēzeknes pilsētas domes sēdē deputāti apstiprināja pašvaldības stipendiju apmēru, kuru katru mēnesi laika periodā no 2013. gada 1. janvāra līdz 2013. gada 30. jūnijam saņems studenti Aleksandrs Ribakovs, Jana Smolko, Natālija Jarocka, Sergejs Šapovalovs, Olga Mežale, Tatjana Bogdāne – 266,66 latus katrs un Juris Čačs – 150 latus, informē Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Lēmums pieņemts, pamatojoties uz Rēzeknes pilsētas domes stipendiju nolikumu, kopējā piešķiramā stipendiju summa attiecīgajā laika periodā ir 10 499,76 lati.

Stipendiju piešķiršana studentiem, kuri pēc studiju beigām ar Rēzeknē nepieciešamo specialitāti atgriezīsies Rēzeknē un, saskaņā ar noslēgto līgumu, strādās mūsu pilsētas uzņēmumos vai iestādēs, ir aizsākusies vēl 2007. gadā. Šāds finansiāls atbalsts ir laba sadarbības iespēja starp Rēzeknes pašvaldību un jaunajiem speciālistiem – pilsēta saņem kvalificētu speciālistu, bet augstāko mācību iestādi absolvējušais students – darbavietu Rēzeknē savā izvēlētajā specialitātē, kas mūsdienu bezdarba situācijā ir stabilas nākotnes garants. Gadījumā, ja students izvēlas lauzt līgumu un atsakās no viņam piedāvātās darbavietas pilsētā, tad viņam, saskaņā ar noslēgto līgumu, ir jāatgriež pašvaldībai visa izmaksātās stipendijas summa.


Написать комментарий