Līvānu novada Centrālā bibliotēka ieguvusi akreditāciju

foto: livani.lv
foto: livani.lv

Līvānu novada Centrālā bibliotēka ir saņēmusi LR Kultūras ministrijas izsniegtu akreditācijas apliecību, kas apliecina, ka centrālā bibliotēka ir veiksmīgi izgājusi akreditācijas procesu un tai piešķirts reģiona (kurā ietilpst visas Līvānu novada un Ilūkstes novada bibliotēkas) galvenās bibliotēkas statuss. Par to informē Līvānu novada portāls. 

Kā iepriekš informējām, izskatot Latvijas Bibliotēku padomes vēstuli,  2012.gada 25.oktobrī Līvānu novada dome pieņēma lēmumu virzīt Līvānu novada Centrālo bibliotēku akreditācijai reģiona galvenās bibliotēkas statusam, lai pēc akreditācijas tā pildītu reģiona galvenās bibliotēkas funkcijas Līvānu novada un Ilūkstes novada bibliotēkām. Līdzīgu lēmumu 25.oktobrī pieņēma arī Ilūkstes novada dome.

22.novembrī Līvānu novada centrālo bibliotēku apmeklēja Latvijas Bibliotēku padomes akreditācijas komisija, kuru vada bibliotēku padomes priekšsēdētāja vietniece Baiba Tormane. Izvērtēšana bija diezgan ilga un nopietna. Ekspertu komisija analizēja bibliotekāro darbu, infrastruktūru, kapacitāti, bibliotēkas attīstības plānus, katrs no padomes locekļiem sagatavoja savu atzinumu, vēlāk informācija tika apkopota, izvērtēta un iesniegta bibliotēku padomei.

Kā informē Līvānu novada Centrālās bibliotēkas vadītāja Inta Vērdiņa, bibliotēka bija nopietni gatavojusies akreditācijai, jo nosacījumi akreditācijas saņemšanai ir stingri. Akreditācijas apliecība centrālajai bibliotēkai izsniegta 2013.gada 10.janvārī. Latvijas Bibliotēku 2013.gada 8.janvāra sēdes protokolā minēts, ka „Līvāni ir nozīmīgs reģiona kultūras centrs ar attīstītu sociālo infrastruktūru un daudzveidīgiem pakalpojumiem. Piederība reģionālas nozīmes attīstības centru grupai, profesionālā bibliotekārā darba augstā kvalitāte un pašvaldības nodrošinātie optimālie darbības resursi, kā arī gatavība pildīt reģiona galvenās bibliotēkas funkcijas Līvānu novadā  un Ilūkstes novadā ir galvenie argumenti Līvānu novada Centrālās bibliotēkas akreditācijai reģiona galvenās bibliotēkas statusā”.


Написать комментарий