NA nebaidās no savu ministru darbības izvērtēšanas

foto: balticanews.wordpress.com
foto: balticanews.wordpress.com

Nacionālā apvienība (NA) VL-TB/LNNK, neskatoties uz koalīcijas partneru un premjera Valda Dombrovska noraidošo attieksmi, neatkāpsies no lēmuma izvērtēt visu ministru darbību, un apvienības ministri izvērtēšanai ir gatavi, apliecināja NA frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Raivis Dzintars.

"Tautas paruna saka – kas vainīgs, tas bailīgs, un tāpēc ir spekulācijas, ka mēs vēlamies kādu ministru noņemt un tas ir tikai iegansts. Ja mēs gribētu mainīt konkrētu ministru, mēs arī to ministru mainītu. Mēs ieganstu nemeklējam. Ja ir redzama kļūda, pamatojoties uz šo kļūdu, mēs prasītu demisiju," norādīja Dzintars.

Pēc viņa teiktā, ministru izvērtēšanas mērķis esot pārtraukt ierasto praksi, ka katra partija ir spējīga atbildēt tikai par to, kas notiek tās ministrijās, bet par pārējām nav nekādas daļas.

"Ja katrs koalīcijas partneris neiemācās atbildēt par visu valdības darbu kopumā, tad arī budžeta veidošanas laikā starp ministrijām ir savstarpējā cīņa un "deķīša vilkšana" katram uz savu pusi, nevis kopīga atbildība par sabalansētu un līdzsvarotu attīstību valstī," klāstīja NA līderis.

Ministriem vajadzētu atskaitīties, kādi ir padarītie darbi, kā tie saskan ar to, kas ierakstīts valdības deklarācijā, kas nav izdarīts, ko ir plānots darīt, un atbildēt uz jebkādiem jautājumiem, kas nāk no sociālajiem partneriem vai koalīcijas partneriem.
NA ministri esot gatavi izvērtēšanai.

Dzintars arī uzsvera, ka paškritiska revīzija viestu zināmu atklātību, veicinātu sabiedrības uzticību un nāktu par labu attiecībā uz plāniem par kopīgu veiksmīgu sadarbību Rīgas domē un pašreizējā mēra nomaiņu.

Konkrētus kritērijus ministru izvērtēšanai, izvērtēšanas kārtību un priekšlikumus, ko darīt ar izvērtējuma rezultātiem, NA koalīcijas partneriem iesniegs 4.februārī.

Kā ziņoja portāls Mixnews, premjerministrs Valdis Dombrovskis paziņoja, ka negrasās izvērtēt savas vadītās valdības ministrus, kā to ierosinājusi NA. Kā pavēstīja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke, valdības vadītājs joprojām uzskata, ka NA pati var izvērtēt savus virzītos ministrus, taču viņš negrasās to darīt attiecībā uz valdības locekļiem.

Atgādinām, ka NA valdībā ir divi ministru portfeļi ‒ kultūras un tieslietu. NA ar paziņojumu, ka jāizvērtē ministru darbība, nāca klajā pēc satiksmes ministra Aivja Roņa demisijas, kurš amatu atstās martā.


Написать комментарий