Krievijā pirmajā lasījumā pieņem “antigeju likumu”

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Krievijas parlamenta apakšpalāta piektdien pirmajā lasījumā pieņēma likumprojektu par homoseksuālisma propagandas aizliegumu bērnu un pusaudžu vidū, ziņo NEWSRU.

"Par" likumprojektu balsoja 388 deputāti, "pret"- viens un vēl viens atturējās.

Laikā, kad parlamentā notika debates, pie tā ēkas notika sadursmes "antigeju likuma" atbalstītāju un pretinieku starpā. Aizturēti 20 cilvēki.

Likumprojektu, kurā noteikti naudassodi par homoseksuālisma propagandu, vēl pērn martā bija iesniegusi Novosibirskas apgabala likumdevēju sapulce. Likumprojektā paredzēti sodi privātpersonām četru līdz piecu tūkstošu rubļu (70 līdz 87,5 latu) apmērā, amatpersonām - 40 līdz 50 tūkstošu, bet juridiskām personām - 400 līdz 500 tūkstošu rubļu apmērā.

Kā ziņoja portāls Mixnews, Maskavā otrdien ar olām un kečupu apmētāti geju tiesību aktīvisti, kas pie Valsts domes vēlējās sarīkot "skūpstu demonstrāciju", šādi protestējot pret ierosināto likumprojektu par homoseksuālisma propagandas aizliegšanu nepilngadīgo vidū.

Aptuveni 20 homoseksuāļu aktīvisti pulcējās pie Valsts domes ēkas, kur tos gaidīja ap 15 agresīvi noskaņoti cilvēki, kas viņus apmētāja ar olām un kečupu.

Lai gan incidents notika netālu no parlamenta, policija ieradās pēc krietna laika brīža. Tika aizturēti pieci uzbrucēji, sadursmēs cietuši arī žurnālisti.


Написать комментарий