Policija: Autobraucējiem joprojām trūkst tolerances pret velosipēdistiem

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Vēl aizvien liela daļa autovadītāju nav gatavi dalīt brauktuvi ar velosipēdistiem un uzskata, ka tā pieder tikai viņiem, atzina Valsts policijas (VP) Prevencijas pārvaldes priekšniece Vineta Mistre.

Viņa paskaidroja, ka līdz šim autovadītāju un velosipēdistu savstarpējās attiecības nebija tik saspringtas, jo velosipēdisti satiksmē piedalījās salīdzinoši maz un pamatā pārvietojās lauku apvidos. Pēdējo triju gadu laikā šī braucēju kategorija Latvijā kļūst aizvien izplatītāka, tāpēc velobraucēju uz ceļiem palicis krietni vairāk.

"Lielākā problēma ir tā, ka autovadītāji uzskata, ka brauktuve pieder viņiem, savukārt velobraucēji vēlas, lai autobraucēji ar viņiem dalītos. Šeit lielā mērā ir tolerances un sapratnes jautājums – cik lielā mērā mēs esam spējīgi savā starpā sadzīvot," sacīja Mistre un piebilda, ka visās satiksmes dalībnieku, tostarp velosipēdistu, kategorijās ir arī bezkaunīgi pārkāpēji, kuri neievēro ceļu satiksmes noteikumu prasības.

Viņa arī prognozēja, ka liela daļa braucēju arvien vairāk kā pārvietošanās līdzekli izvēlēsies velosipēdu, jo ar to līdz galamērķim pilsētā izdodas aizbraukt ātrāk nekā izmantojot mašīnu.


Написать комментарий