Janvāra pēdējā dienā galvaspilsētā tiks demonstrēta filma par Latgales panākumiem

foto: turbina.ru
foto: turbina.ru

Janvāra pēdējā dienā Latvijas galvaspilsētā pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma „Latgale. Trīs stāsti”.

Kā ziņots, dokumentālā filma tapusi pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Latgales plānošanas reģiona pasūtījuma. Dokumentālo filmu veidoja žurnālisti Sandijs Semjonovs, Gundars Rēders un Dīvs Reiznieks, filmēšanas grupa strādāja vairākās Latgales pilsētās, tostarp Daugavpilī, Krāslavā, Rēzeknē un Medumos.

Kā var spriest no filmas nosaukuma, tajā akcentēti Latgales pozitīvie un iedvesmojošie stāsti.

Pēc Latgales plānošanas reģiona vadītājas Ivetas Maliņas-Tabūnes vārdiem, filmas mērķis ir kliedēt izveidojušos stereotipus par to, ka Latgale ir depresīvs reģions, kuram nav perspektīvu, pierādot, ka šeit dzīvo enerģiski, darbīgi un pozitīvi domājošie cilvēki, kuri aktīvi attīsta vietējo saimniecību.

Pirmā stāsta ietvaros skatītāji tiks iepazīstināti ar uzņēmējiem, kuri nodarbojas ar nelielu biznesu, otrā stāsta ietvaros – ar lieliem reģiona uzņēmējiem un viņu attīstības stratēģiju, savukārt trešais stāsts tiks veltīts Latgales kultūras potenciālam: tradīcijām un valodai.

Pēc vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža domām, jaunā filma ne tikai kliedē stereotipus, bet arī popularizē reģionu, akcentējot tā potenciālu, attīstības iespējas un vietējās iniciatīvas.

Latgales plānošanas reģiona administrācijas vadītājs Gunārs Upenieks arī uzskata, ka šī potenciāla realizēšanai ir svarīgi informēt visus par reģiona uzņēmējiem, kuri, neskatoties uz grūtībām, gūst panākumus vietējās saimniecības attīstībā.

Atgādināsim, ka valsts programmas ietvaros, kuras mērķis ir palīdzēt Latgalei pārvarēt krīzi, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija iedalījusi šīs filmas un videoklipa uzņemšanai teju 10 000 latus.

Filmas pirmizrāde notiks 31.janvārī plkst.18:00 Rīgas Starptautiskās Ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolas telpās Ūdens ielā 6, Rīgā.


Написать комментарий