Madonā notiks Starptautiskajai mitrāju dienai veltīts pasākums

foto: pdf.lv
foto: pdf.lv

Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālā administrācija sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību aicina apmeklētājus uz Starptautiskajai mitrāju dienai veltītu pasākumu, kas notiks 1.februārī no plkst.11.00. līdz 13.00, norises vieta – Saieta laukums 1, Madonas novada pašvaldības 3 stāva zāle, ziņo Madonas novada pašvaldības mājas lapa.

Pasākuma programmas ietvaros interesentu uzmanībai tiks piedāvāta prezentācija „Mitrāji un to nozīme”, Lubāna mitrāja tūrisma piedāvājums, kā arī radošo darbu konkursa „Mitrāji manām acīm” atklāšana, kuru rīko Dabas aizsardzības pārvaldes Latgales reģionālā administrācija sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību un Rēzeknes pašvaldību, ūdens tūrisma attīstības centru „Bāka”. Konkursā aicināti piedalīties Teiču dabas rezervāta un Lubāna mitrāja apkārtnē - Balvu, Madonas, Lubānas, Gulbenes, Krustpils, Varakļānu, Rugāju, Rēzeknes un Viļānu novados esošo skolu audzēkņi. Vēlāk visi klātesošie varēs noskatīties filmu „Teiču purvs” un noklausīties stāstus ”Teiču purvs un Lubāna mitrājs”. Savukārt starplaikos notiks mitrājiem veltītas dabas izziņas spēles.

Jāatzīmē, ka 2.februārī tiek svinēta Starptautisko mitrāju dienu. Dabas aizsardzības pārvalde Mitrāju dienas ietvaros rīko izstādes un citus informatīvi izglītojošus pasākumus. Aizvadītajos gados dabas izziņas pasākumi notika Rēzeknes, Dagdas, Ludzas, Madonas un Varakļānu novadu izglītības iestādēs. Ar īpaši lielu aizrautību interaktīvo nodarbību laikā skolēni veica ar sava novada mitrāju izzināšanu saistītos uzdevumus.


Написать комментарий