«Rēzeknes hakeri» joprojām nav nonākuši ASV likumsargu rokās

foto: primorye24.ru
foto: primorye24.ru

Tiešsaistes krāpšanā vainotie rēzeknieši Pēteris un Marina Šahurovi, kurus jau 2011. gada vidū pieprasīja izdot ASV, joprojām nav nonākuši aizokeāna likumsargu rokās, liecina laikraksta "Diena" rīcībā esošā informācija.

Rēzeknes hakeriem apcietinājums nebija piemērots, un Šahurovs to izmantoja, lai aizbēgtu uz ārzemēm. Viņš ir izsludināts starptautiskajā meklēšanā, un turpmāk ar viņa meklēšanu nodarbosies ASV likumsargi. Savukārt Šahurova no likumsargiem vismaz iepriekš neizvairījās.


Jau ziņots, ka 23 gadus vecais rēzeknietis Pēteris Šahurovs, kuru tiesāšanai pieprasījušas izdot ASV, ir pametis Latviju un izsludināts starptautiskā meklēšanā. Viņa dzīvesbiedre, 24 gadus vecā Marina joprojām ir Latvijā, un viņai paliek spēkā iepriekš piemērotais drošības līdzeklis – uzturēšanās konkrētā dzīvesvietā.

Pēc ASV likumsargu domām, jaunieši, slēpjoties aiz Šahurova tēvam piederējuša uzņēmuma vārda, apkalpojuši serverus, ar kuriem ASV izplatīti datorvīrusi, piemēram, izveidojuši neīstu viesnīcas mājaslapu internetā un ievietojuši tās reklāmu laikraksta "Minneapolis Star Tribune" interneta vietnē. Uzklikšķinot uz reklāmas, lietotāja dators tika inficēts ar vīrusu, kopā no upuriem izkrāpts ap diviem miljoniem ASV dolāru. Par to katram no jauniešiem draud 20–30 gadu cietumsods.

Latvijas prokuratūra saņēma arī oficiālu izdošanas lūgumu no ASV varasiestādēm.


Написать комментарий