Vienā no pašvaldības uzņēmumiem Domes veiktā audita rezultāti bija līdzīgi VK pārbaudes rekomendācijām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Turpinot tēmu par Daugavpils pilsētas pašvaldības uzņēmumos veiktās valsts pārbaudes rezultātiem, žurnālisti uzdeva pilsētas vadībai jautājumu, vai Domes Iekšējā audita dienesta agrāk veikto pārbaužu rezultātā bija sniegtas Valsts kontroles pārbaudes rezultātiem līdzīgās rekomendācijas.

Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova paziņoja, ka Domes audita un valsts pārbaudes rezultātos bija līdzīgi secinājumi saistībā ar uzņēmumu „Sadzīves pakalpojumu kombināts”.

Pašvaldības priekšsēdētāja paziņoja, ka pagājušā gada beigās pašvaldība bija veikusi noteiktās darbības, lai minētais uzņēmums darbotos saskaņā ar esošajiem normatīvajiem aktiem.

Patlaban pašvaldība plāno izanalizēt uzņēmumu darbības atbilstību Iekšējā audita dienesta un Valsts kontroles rekomendācijām. Ž.Kulakova atzīmēja, ka valsts struktūras rekomendācijās noteikti termiņi trūkumu novēršanai – tas jāizdara līdz 1.aprīlim un 1.oktobrim. Šajā sakarā pašvaldībai ir jāņem vērā visas Valsts kontroles un Iekšējā audita dienesta rekomendācijas un jānodrošina uzņēmumu stabila darbība, kas atbilst likumdošanas bāzei.

Sīkāka informācija par sakritībām pašvaldības audita un valsts pārbaudes rezultātos žurnālistiem netika paziņota.


Написать комментарий