LKC notika Latvijas mazākumtautību māksliniecisko kolektīvu un individuālo izpildītāju konkurss

foto: kultura.daugavpils.lv
foto: kultura.daugavpils.lv

Latviešu kultūras centra kultūras pasākumu organizatore Ināra Barišņikova portālam Gorod.lv paziņoja, ka divas dienas no 26. līdz 27.janvārim Vienības nama koncertzālē norisinājās Latvijas mazākumtautību māksliniecisko kolektīvu un individuālo izpildītāju konkurss – 2013, kur dalību ņēma kolektīvi no Latgales.

Pēc Barišņikovas kundzes vārdiem, šāda veida pasākums, kas ir sava veida atlase pirms Vispārējiem Dziesmu un deju svētkiem, Latvijā notika pirmo reizi – parasti kolektīvi varēja piedalīties Vispārējos Dziesmu un deju svētkos bez atlases. Tomēr šogad Dziesmu svētku rīkotāji izstrādāja īpašu pasākuma koncepciju, kas paredz arī piedalīšanos mazākumtautību dienā „Gaismas avots” Vērmanes dārzā 3.jūlijā un mazākumtautību kolektīvu koncertuzvedumā „Zem vienas debess” Doma laukumā 5.jūlijā.

Jāatzīmē, ka aizvadītās brīvdienās žūrija vērtēja ap 40 mazākumtautību māksliniecisko kolektīvu no visas Latgales, piešķirot tiem dažādas pakāpes diplomus (I, II un III). Īpaši veiksmīgi uzstājās divi kolektīvi – Naujenes Mūzikas un mākslas skolas ebreju instrumentālais ansamblis (46 punkti) un krievu vokālais ansamblis HARMONIJA no Rēzeknes (45 punkti), kuri saņēma augstākās pakāpes diplomus.

Jāpiebilst, ka nākamas māksliniecisko kolektīvu skates notiks 2.februārī Liepājā, 3.februārī – Jelgavā un 4.maijā – Rīgā, atlasēm noslēdzoties, kļūs zināmi mazākumtautību mākslinieciskie kolektīvi, kuri piedalīsies XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos.


Написать комментарий