Daugavpils pilsētas pašvaldības policijas darbinieki bez darba nepaliks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augstākminēto apgalvojumu portālam Gorod.lv apliecināja Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova. Kā zināms, šī gada 1.aprīlī stāsies spēkā grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, saskaņā ar kuriem daļa funkciju, kuras pirms tam pildīja Pašvaldības policija, tiks nodota Valsts policijai.

Piemēram, saskaņā ar grozījumiem Valsts policijai jānodrošina sabiedriskā kārtība, sekojot, lai tā netiktu traucēta, lai tiktu ievērotas vispārpieņemtās ētiskās normas, aizturot personas par sīko huligānismu, necenzēto lāmu vārdu izmantošanu sabiedriskajās vietās. Kārtējā sēdē Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja minētos grozījumus pašvaldības saistošajos noteikumos.
Tomēr tas nenozīmē, ka Daugavpils pilsētas pašvaldības policija paliks bez darba.

Pēc Domes priekšsēdētājas Žannas Kulakovas vārdiem, pašvaldība cieši sadarbojas ar Valsts policiju, Pašvaldības policiju un Zemessardzi. To pārstāvji katru nedēļu piedalās pilsētas domes sēdēs, ar viņiem tiek saskaņoti visi ar pilsētas drošību saistītie jautājumi.

„Pašvaldības policija joprojām pilda daudzas funkcijas. Piemēram, nodrošina nesen ieviestās videonovērošanas sistēmas darbību, kuras darba rezultāti ir ļoti pozitīvi. Sistēmas ieviešana bija Valsts policijas ierosinājums, jo, plānojot tās ieviešanu, ņemam vērā gan Pašvaldības, gan Valsts policijas informāciju par problemātiskākajām vietām, kuras vajadzētu vairāk kontrolēt. Šajā gadījumā viņi strādā tandēmā un nekādu ar pienākumu sadali saistītu konfliktsituāciju nebūs”, - paskaidroja pilsētas domes priekšsēdētāja.
Tagad Pašvaldības policijas darbinieki, fiksējot likumpārkāpumus sabiedriskajā vietā, ir tiesīgi aizturēt pārkāpējus un izsaukt Valsts policiju, kura izlems viņu turpmāko likteni.
Jāatzīmē, ka portāla Gorod.lv aptaujas rezultāti liecina, ka 63% respondentu uzskata, ka Daugavpils pilsētas pašvaldības policija nav lietderīga, 22% aptaujāto pārliecināti, ka pilsētai ir nepieciešama pašvaldības policija, bet jāmaina tās vadība un sastāvs. 7% respondentu apmierina Pašvaldības policijas darbs, 3% uz jautājumu par struktūras nepieciešamību nevarēja atbildēt un vēl 3% atzinās, ka viņiem ir vienalga.


Написать комментарий