Pateicoties internetā ievietotajai informācijai, pērn Daugavpili apmeklēja vairāk nekā 37 000 tūristu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien, 29.janvārī, notika tūrisma darba grupas sēde vicemēra Līvijas Jankovskas vadībā, kurā tika stāstīts par pērnā gada tūrisma sezonas rezultātiem.

Daugavpils novada Tūrisma informācijas centrā (TIC) pērn griezās 37 352 cilvēki, tostarp 17 721 ārzemnieks. 2012.gadā mūsu pilsētu visbiežāk apmeklēja tūristi no Krievijas, Lietuvas, Polijas, Vācijas, Lielbritānijas, Baltkrievijas un Zviedrijas. Pēc vicemēra domām, ārzemju tūristu skaita pieaugums saistīts ar Daugavpilī realizēto pareizo politiku tūrisma attīstības jomā, kuras mērķis ir popularizēt pilsētu.

Lielākoties tūristi griezās Centrā personīgi, tomēr fiksēti arī vairāk nekā 400 telefonzvani un 87 elektroniskajā pastā saņemtie pieprasījumi.

Pēc TIC vadītājas Lolitas Kozlovskas vārdiem, Centra apmeklētājiem tika piedāvāts piedalīties anketēšanā, kuras gaitā tika noskaidrots tūristu vizītes mērķis, kādā veidā viņi nokļuvuši līdz Daugavpilij, kur saņēmuši informāciju par pilsētu, kas iepaticies Daugavpilī un kas nē.

„Tika konstatēts, ka lielākā daļa tūristu informāciju par Daugavpili atraduši internetā, tādēļ iesaku tūrisma aģentūrām aktīvi reklamēt savus pakalpojumus sociālajos tīklos”, - pastāstīja Lolita Kozlovska.

Šogad TIC plāno publicēt jaunu bukletu, kurš tiks piedāvāts visiem tūrisma informācijas centriem Daugavpilī un Rīgā. Pateicoties sadarbībai ar  uzņēmumu „Pasažieru vilciens”, jaunajā informācijas bukletā tiks iekļauta informācija par nozīmīgiem tūrisma objektiem, kurus var apmeklēt mūsu pilsētā.

Kā arī pērn tika izveidots reģiona maršrutu cikls „Iepazīsti Latgales patieso garšu”, kurā tika iekļauta arī Daugavpils un jāatzīmē, ka maršrutu cikls bija visai pieprasīts.



Написать комментарий