Jauniešu Gada balva – Balvu novada aktīvākajiem jauniešiem

foto: balvi.lv
foto: balvi.lv

Svētku noskaņā 25. janvārī Balvu muižā notika Balvu novada Jauniešu Gada balvas 2012 pasniegšanas ceremonija, ko organizēja Balvu Bērnu un jauniešu centrs.

Tika atzīmēts, ka Balvu novada jaunieši ir mūsu lepnums, kuriem pateicoties skan Balvu novada vārds skan Latvijā, kuri ar lepnumu izslien muguras taisni un par spīti laikiem, varām, tikumiem un modēm, par vērtību pasludina savu skolu, pagastu, pagasta ļaudis un savu esamību. Šogad jauniešu gada balvas tika pasniegtas divās vecuma grupās no 15-19 un no 20 līdz 25 gadi. Pretendentus vērtēja kompetenta komisija.

Vecumā no 15 līdz 19 gadiem „Par māksliniecisko radošumu fotogrāfijā” tika nominēta Marija Poševa no Bērzpils, balvu pasniedza Dace Teilāne. Nominācijā „Par mērķtiecīgu talanta pilnveidošanu” balvu saņēma Viesturs Smoļaks (BVĢ), to pasniedza Dita Nipere, „Par veiksmīgu darbošanos mediju telpā” Kristīnei Antonovai (BVĢ) balvu pasniedza laikraksta „Vaduguns” žurnāliste Irēna Tušinska. „Par daudzpusīgu interešu realizēšanu” Elīnai Zujānei no Balvu pagasta balvu pasniedza Balvu KAC pārstāve Aija Putniņa. Kā „Mūsdienu tehnoloģiju lietpratējs” tika nominēts Jānis (Čečis), balvu pasniedza DJ Čivis. „Par ieguldījumu novada dabas vērtību izpētē” Guntaram Pužulim (BVĢ) balvu pasniedza Žanete Mārtuža - Balvu novada pašvaldības būvvaldes vadītāja. „Par iniciatīvu ekstrēma sporta veida izkopšanā, attīstīšanā un popularizēšanā” Agnim Bombānam no Vectilžas balvu pasniedza Gatis Stepanovs.

Vecumā no 20 līdz 25 gadiem apbalvojumus saņēma:

„Sentēvu amata prasmju turpinātājs” – Edvīns Garjānis (Bērzkalne), balvu pasniedza A.Kazinovskis, novada Domes priekšsēdātājs, „Par aktīvu un radošu darbību kultūras, NVO un sporta jomā” – Mairita Rakstiņa no Bērzpils, balvu pasniedza Balvu NVO M.Paidere, „Par pašaizliedzīgu, daudzpusīgu darbu vietējās kultūrvides attīstībā” – Sandra Pakalnīte (Briežuciems) balvu pasniedza Andris Bačuks.

Balvu novada Jauniešu Gada balvas- 2012 mērķis ir izcelt pozitīvus piemērus, jauniešiem iepazīt viens otru, iepazīstināt ar viņu veiktajiem un paveiktajiem darbiem. Balvu novads ar katru dienu kļūst draudzīgāks jauniešiem - pilsētvide aktīvi tiek papildināta ar izklaides platformām un resursu punktiem, regulāri notiek pašu jauniešu organizēti pasākumi. Šis gads tika iesākts ar Balvu novada Jauniešu Gada balvu, sakot paldies jauniešiem, kuri ar savu veikumu ir mainījuši savu un citu jauniešu ikdienu.
Liels paldies arī Balvu novada Domei par atsaucību un sadarbību saka jaunieši.


Написать комментарий