Daugavpils cietokšņa attīstībai piesaistīti 20,5 miljoni latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins ziņo, ka šobrīd cietoksnī tiek realizēti divi pašvaldības projekti, kuri ir saistīti ar komunikāciju sistēmu rekonstrukciju un Nikolaja ielas daļas rekonstrukciju, kā arī ar Nikolaja vārtu restaurāciju.

Infrastruktūras rekonstrukcijas projekts esot ļoti sarežģīts, tāpēc tā īstenošana ir ieilgusi – tiek plānots, ka darbi tiks pabeigti šovasar. Martā plānots pabeigt bruģakmens likšanu, ierīkot apgaismojumu un veikt apzaļumošanas darbus.

Ar Nikolaja ielu un vārtiem saistītais projekts tiks pabeigts 2014.gada vidū, kad tiks daļēji izremontēta iela, restaurētie Nikolaja vārti kļūs par galveno ieeju cietoksnī, kā arī tūristu vajadzībām tiks izveidots stāvlaukums Daugavas ielā.

Tādējādi kopš 2008.gada cietoksnī realizēti 11 projekti, tostarp Marka Rotko mākslas centra izveides projekti, kuru izmaksas bijušas 5,5 miljoni latu. Pašlaik dažādiem projektiem piesaistīti vai tiek ieguldīti līdzekļi 20,5 miljonu latu apmērā. Projektu vidū ir arī Iekšlietu ministrijas vajadzībām būvētās ēkas par 9,8 miljoniem latu.

Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra darbinieki plāno aktīvi veicināt esošo projektu īstenošanu, kā arī Iekšlietu ministrijas vajadzībām paredzēto projektu nākamo kārtu realizāciju, kura šobrīd ir apturēta nepietiekama valsts finansējuma dēļ. Atgādināsim, ka nākamo kārtu ietvaros tiek plānots izveidot cietoksnī Policijas koledžu, kriminālistikas laboratoriju, valsts arhīvu utt.

 


Написать комментарий