Daugavpils nekustamā īpašuma tirgus aktīvākais segments ir dzīvokļi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

SIA „Polisade” nekustamā īpašuma vērtētājs Jurijs Borskis portālam Gorod.lv pastāstīja, ka pilsētas nekustamā īpašuma tirgus aktīvākais segments ir dzīvokļu segments. Tomēr, pēc speciālista vārdiem, dzīvokļu cenu ievērojams kāpums nav vērojams.

Pēdējo gadu laikā cenas mainās atkarībā no sezonas – sākoties apkures sezonai, dzīvokļu cenas tiek nedaudz samazinātas, pavasarī – paaugstinātas. Tādējādi pavasarī dzīvokļu cenas palielinās par 5%, savukārt rudenī tās sarūk par 5%. Šāda veida tendence īpaši vērojama saistībā ar lielākas platības dzīvokļiem (no 70-90 m2).

„Dzīvokļi, kuru platība pārsniedz 200 m2, Daugavpilī gandrīz netiek pārdoti. Tas ir saistīts ar lieliem komunālajiem maksājumiem. Piedāvājumi ir, bet darījumi netiek noslēgti. Attiecīgi šie dzīvokļi nav dārgi, kaut arī ir ļoti labā stāvoklī”, - atzīmēja Borska kungs.
Runājot par „populārākajām” dzīvokļu atrašanās vietām, vispieprasītākie ir Daugavpils centrs, Jaunbūve, nedaudz mazāk ir pieprasīti dzīvokļi Gajokā un Jaunforštadtē. Savukārt tādos mikrorajonos kā Križi un Kalkūni (neskatoties uz to, ka Kalkūni atrodas Daugavpils novada teritorijā, tie tiek uzskatīti par pilsētas teritorijai piegulošu rajonu) lielie dzīvokļi netiek pārdoti.

Vispieprasītākie dzīvokļi Daugavpilī ir divistabu dzīvokļi. Interesanti, ka pirmskrīzes laikā ļoti pieprasīti bija vienistabas dzīvokļi, bet šobrīd vienistabas dzīvokļa viena m2 cena bieži vien ir lielāka par trīsistabu dzīvokļa m2.

Trīsistabu dzīvokļi sliktā stāvoklī paneļu mājā, kura atrodas pieprasītā rajonā, maksā no 6,800 līdz 7,000 latu. Ja dzīvoklis atrodas labākā plānojuma mājā, tā cena pieaug par 20-30% un vairāk.

Pēc J.Borksa vārdiem, atsevišķa sarunas tēma ir dzīvokļi jaunajās mājās, kur dzīvokļa bez apdares cena ir 180-500 lati par m2.


Темы: , ,
Написать комментарий