Rēzeknes novadam top kopīgs projekts ar Turciju

foto: rezeknesnovads.lv
foto: rezeknesnovads.lv

No 23. līdz 27.janvārim Rēzeknes novadā viesojās projektu koordinators no Turcijas Ilyas Ayyildiz. Rēzeknes novada pašvaldības ārējo sakaru organizatore Inta Rimšāne pastāstīja, ka vizītes mērķis bija kopīga „Grundtvig” projekta izstrāde, kā arī citu projektu ideju ģenerēšana, lai veicinātu Rēzeknes novada izglītības iestāžu starptautisko sadarbību, informē portāls rezeknesnovads.lv.

Vizītes ietvaros Ilyas Ayyildiz apmeklēja divas novada skolas, kur sadarbība ar Turciju jau aizsākusies – Dricānu vidusskolā pērn tika īstenots programmas „Jaunieši darbībā” projekts „Mēs esam ar jums, jaunieši”, kā ietvaros pedagogi un skolēni devās uz Turciju smelties pieredzi eko tūrisma jomā. Šoreiz Ilyas Ayyildiz iepazinās ar Dricānu eko skolas jaunākajiem sasniegumiem, kā arī varēja novērtēt skolēnu oriģinālās idejās, kā atkritumi uzsākuši otro dzīvi, piemēram, pudeļu korķīši skolā tiek izmantoti kā kauliņi dambretes spēlē.

Savukārt piektdien Turcijas projektu koordinators apmeklēja Maltas 2.vidusskolu, kur viesis tika iepazīstināts ar skolas stiprajām pusēm, tostarp, padziļināto mākslas novirzienu mācībās un augsti attīstīto pirmsskolas darbu, lai rastu kopsaucējus turpmākajai sadarbībai, atklāja Maltas 2.vidusskolas direktore Vinera Dimpere.

Jāpiebilst, ka delegāciju vēl internacionālāku padarīja programmas „Fulbright” stipendiāte no ASV Vanessa Aldrich, kura no pērnā gada rudens palīdz mācīt angļu valodu Nautrēnu vidusskolas un Rēzeknes 6.vidusskolas skolotājiem, kā arī Rēzeknes Augstskolas docētājiem.

Pēc oficiālās daļas Izglītības pārvalde viesiem piedāvāja izbaudīt Latvijas ziemas priekus: zemledus makšķerēšanu, vizināšanos kamanās un zupas gatavošanu uz ugunskura. Viesis no siltās Turcijas varēja arī savām acīm novērtēt ziemas "roņu" peldi aptuveni mīnus desmit grādu salā.


Написать комментарий