J.Lāčplēsis nepiekrīt dažiem Valsts kontroles secinājumiem 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas vadība un pašvaldības uzņēmumu vadītāji jau komentēja Valsts kontroles minēto uzņēmumu pārbaudes rezultātus par laika posmu no 2010.-2011.gadam.

Portāls Gorod.lv griezās pēc pārbaudes rezultātu komentāriem pie Jāņa Lāčplēša, kurš līdz 2011.gada martam bija pilsētas pašvaldības priekšsēdētājs.

Šī gada 28.janvārī notikušajā preses konferencē Domes izpilddirektora vietnieks Valērijs Kononovs paziņoja, ka liela daļa pārbaudes secinājumos minēto aizrādījumu attiecas uz 2010.gadu. Komentējot šo faktu, J.Lāčplēsis atzīmēja, ka aizrādījumi tika izteikti gan par 2010., gan par 2011.gadu, un viņš nekomentēs izpilddirektora vietnieka aizmuguriski teiktos vārdus.

Pilsētas bijušais mērs paziņoja, ka esot iepazinies ar pārbaudes rezultātiem un dažiem secinājumiem viņš nepiekrīt. Pēc J.Lāčplēša domām, Valsts kontrole nav pievērsusi uzmanību galvenajai problēmai – iepirkumu organizācijas procedūrai, kurā, pēc pašvaldības bijušā priekšsēdētāja domām, ir daudz problēmu. J.Lāčplēsis izteica pieņēmumu, ka drīzumā šajā sakarā varētu parādīties kāda informācija.

Kā arī politiķim likās dīvaini daži pārbaudes gaitā izdarītie secinājumi. Piemēram, pilsētas bijušais mērs atzīmēja, ka nepiekrīt ierosinājumam par pašvaldības daļu atsavināšanu dažos uzņēmumos, kuri piedāvā pilsētniekiem svarīgus pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar uzņēmējdarbību.

„Pašvaldības darbība ir pastāvīgi jākontrolē, tāpēc ir labi, ka Valsts kontrole veikusi pārbaudi. Tomēr pašvaldībā joprojām ir neatklātās problēmas un vairāki jautājumi, kuri jāapspriež. Līdz ar pārbaudes rezultātu paziņošanu dzīve neapstājas: pašvaldībai jāturpina strādāt un izpildīt rekomendācijas, daļu no kurām būs viegli ievērot, bet daļu – ne visai”, - atzīmēja J.Lāčplēsis, piebilstot, ka viņš ir gatavs dialogam.


Написать комментарий

Nav jau arī jauztraucas vispār , jo jauna priekšniecība un dzīve turpinas