Ford Motor ienākumi gadā samazinājās par 72%

foto: educationviews.org
foto: educationviews.org

Ford Motor ienākumi gadā samazinājās par 72%. 2012.gadā Ford Motors kompānijas ienākumi bija 5,67 miljardi dolāru, ziņo portāls top.rbc.ru.

Ienākumi strauji samazinās salīdzinājumā ar 2011.gadu. 2012.gada IV ceturksnī kompānijas ienākumi samazinājās par 88,3%, par 1,6 miljardiem dolāru.

Ir jāatzīmē tas, ka Ford Motors kompānija samazināja ražošanas apjomus Eiropā. Oktobrī bija plānots aizvērt rūpnīcu Beļģijā un vēl divas Lielbritānijā.

Kopumā Ford Motors plāno samazināt ražošanas apjomus par 18%, plāno ražot mazāk par 355 tūkstošiem automobiļu tas ļaus kompānijai samazināt patēriņus par 450-500 miljoniem dolāru.

Kompānija paredz Eiropā uzlabot un paaugstināt ienākumus, tāpēc ir nepieciešamas veikt reorganizāciju struktūrā. Strauji kritās pieprasījums Ford automobiļiem, tāpēc saražotā produkcija nes zaudējumus kompānijai, nevis ienākumus.

Kompānija Ford Motor uzsāka savu darbību ASV 1903.gadā. Kompānijā strādā 171 tūkst. darbinieku.

2011.gada sākumā Ford un Krievijas kompānija Sollers parakstīja sadarbības līgumu.

Ford ir vienīgā kompānija, kura saviem spēkiem ir pārdzīvojusi ekonomisko krīzi. Kompānijas konkurenti General Motors un Chrysler vērsās pēc palīdzības un tiem bija nepieciešams pāriet bankrotēšanas procedūru.


Темы: , , ,
Написать комментарий