No akas Meksikā izvilkti 17 līķi; slepkavības motīvi neskaidri

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Policija no akas Meksikas ziemeļos izvilkusi pavisam 17 līķus, no kuriem 14 jau identificēti kā pagājušajā nedēļā pēc koncerta nolaupītie mūziķi.

Meklēšana akā ir beigusies, bet policija mēģina noskaidrot šausminošās slepkavības motīvus, atsaucoties uz amatpersonām, trešdien vēsta laikraksts “The Guardian”.

Izmeklētāji pārbauda versiju, ka uzbrukums varētu būt bijis narkobandu atriebība, bet vairāk informācijas nesniedz.

20 grupas "Kombo Kolombia" mūziķi un dalībnieki pazuda ceturtdienas naktī pēc uzstāšanās Idalgo pilsētā. Policija stāsta, ka vienam no grupas dalībniekiem izdevās aizbēgt no nolaupītājiem, viņš arī devis norādes, kas palīdzēja atrast 30 kilometrus tālāk esošo aku, no kuras izvilkti 17 līķi.

Grupa spēlējusi privātā ballītē kāda rančo noliktavas ēkā, kur ielauzušies 10 bruņoti uzbrucēji un aizveda grupas dalībniekus ar automašīnām. Amatpersonas norāda, ka pagaidām nav zināms, vai viena grupas dalībnieka aizbēgšana, kurš informēja policiju par aku, ir pieļauta apzināti.

Kriminālistikas speciālisti paziņoja, ka upuri tikuši spīdzināti. To gan noliedz Nuevoleonas štata drošības iestāžu pārstāvis Horhe Domene, viņš uzsver, ka saskaņā ar izdzīvojušā gūstekņa stāstīto mūziķi pa vienam vien nošauti.

Jau vēstīts, ka par pazudušajiem mūziķiem vispirms ziņoja viņu radinieki, kad nesaņēma no tuviniekiem nekādas ziņas. Ierodoties koncerta vietā atrastas vien tukšas mūziķu automašīnas.

"Kombo Kolombia" specializējās Meksikas populārajā mūzikā, kas parasti netiek saistīta ar narkobandām. Tomēr vietējie mediji ziņo, ka grupa spēlējusi bāros, kur iepriekš notikuši bandu uzbrukumi.

Pēdējos gados narkotirgotāju bandas Meksikā ir nogalinājušas vairākus mūziķus. Lielākā daļa no bojāgājušajiem spēlējuši "narcocorridos" stilā, kas apdzied narkobaronu dzīves, skaidro BBC.

Nuveoleonas štatā, kas robežojas ar ASV, par ietekmi cīnās konkurējošie narkokarteļi "Zetas" un "Golfo", norāda "The Guardian". Ar narkotiku tirdzniecību saistītajā vardarbībā pēdējo sešu gadu laikā Meksikā gājuši bojā vairāk nekā 70 000 cilvēku, uzsver BBC.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий