Daugavpils pilsētas vadība paskaidroja darba algu paaugstināšanas nepieciešamību

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Daugavpils pilsētas domes sēdes laikā deputāti apstiprināja grozījumus, saskaņā ar kuriem tika paaugstinātas 4 pašvaldības struktūru vadītāju darba algas.

Rezultātā tika paaugstināts Sporta pārvaldes, Kultūras pārvaldes, Komunālās saimniecības pārvaldes, kā arī Latgales zoodārza vadītāju atalgojums.

Saskaņā ar deputātu lēmumu Sporta pārvaldes vadītāja Aleksandra Isakova darba alga no 725 latiem tika paaugstināta līdz 760 latiem, Latgales zoodārza vadītāja Mihaila Pupiņa darba alga – no 420 latiem līdz 520 latiem, Kultūras pārvaldes vadītājas Eleonoras Kļeščinskas darba alga no 660 latiem tika paaugstināta līdz 725 latiem, bet Komunālās saimniecības pārvaldes vadītāja Aivara Pudāna darba alga – no 870 līdz 1 100 latiem.

Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova portālam Gorod.lv paskaidroja, ka minēto darba algu paaugstināšana tiešām bija nepieciešama. Piemēram, Aivara Pudāna slodze ir ļoti liela, jo viņš ir vienīgais sertificētais speciālists, kurš var strādāt ar sarežģītiem Eiropas projektiem – piemēram, autotransporta mezgla būvniecības, 18.novembra ielas renovācijas, tramvaju sliežu renovācijas projektiem.

Kultūras pārvaldes vadītājas Eleonoras Kļeščinskas priekšā ir sarežģīts gads, jo viņas pārziņā esošā struktūra gatavosies Vispārējiem latviešu Dziesmu un Deju svētkiem, kuros piedalīsies vairāk nekā 700 daugavpiliešu.

Arī Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs tiek galā ar lielu darba apjomu. Turklāt viņa padotie saņem valsts dotācijas, rezultātā viņu atalgojums bieži vien ir lielāks, nekā iestādes vadītāja darba alga.

Mihails Pupiņš ir pelnījis darba algas paaugstināšanu, jo viņš ne tikai no sirds rūpējas par Latgales zoodārzu, bet arī veiksmīgi realizē dažādus sarežģītus eiroprojektus.

Tomēr, pēc mūsu pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas domām, Daugavpilī ir zemās darba algas. „Ar laiku, ja pilsētas budžets tiks labi papildināts, mums pakāpeniski jāpaaugstina uzņēmumu dažāda līmeņa darbinieku atalgojums, tas attiecas gan uz uzņēmumu vadītājiem, gan uz parastiem darbiniekiem”, - paskaidroja Žanna Kulakova.


Написать комментарий